x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Astăzi începe admiterea la Academia de Poliţie

Astăzi începe admiterea la Academia de Poliţie

18 Iul 2010   •   00:00
Astăzi începe admiterea la Academia de Poliţie

Peste 5.700 de candidaţi se "bat", în perioada 18 iulie - 1 august, pentru ocuparea celor 754 de locuri pentru admiterea din acest an de la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", din Bucureşti. Între 19 şi 25 iulie sunt programate probele eliminatorii



Pentru Facultăţile de Poliţie şi Arhivistică probele scrise sunt programate pentru zilele de 27 şi, respectiv, 28 iulie, în funcţie de specialitatea aleasă, iar rezultatele vor fi afişate pe 29 iulie. La Facultatea de Pompieri, proba scrisă va avea loc în data de 22 iulie, cu afişarea rezultatelor pe 23 iulie 2010, potrivit Agerpres.

La Facultatea de Poliţie s-au înscris 5.101 candidaţi: 315 la poliţie de frontieră, 206 la penitenciare, 680 la jandarmi şi 3.507 la poliţie. La Facultatea de Pompieri s-au înscris 295 de candidaţi.

La forma de învăţământ cu frecvenţă redusă s-au înscris 644 de candidaţi.

Candidaţii la concursul de admitere pentru învăţământul cu frecvenţă redusă nu vor susţine verificarea aptitudinilor fizice şi contravizita medicală din etapa I.

La Facultatea de Arhivistică perioada de înscrieri se încheie pe 18 iulie, iar susţinerea probelor scrise va avea loc pe data de 28 iulie şi afişarea rezultatelor pe 29 iulie.

Potrivit comunicatului de presă, pentru asigurarea transparenţei desfăşurării probelor sportive, au fost luate următoarele măsuri: montarea unui dispozitiv pentru marcarea sonoră şi vizuală a epuizării baremului minim de timp pentru proba de rezistenţă (1.000 m) şi înregistrarea video a tuturor probelor.

Totodată, părinţii vor avea posibilitatea să urmărească, din tribună, evoluţia candidaţilor.

Pentru învăţământul de zi, la Facultatea de Poliţie, cele 754 de locuri sunt dispuse astfel: la Poliţie (specializarea 'Ordine şi siguranţă publică' - 3 ani) - 364 locuri (bărbaţi şi femei), din care 10 locuri sunt destinate tinerilor de etnie romă, 15 locuri pentru tineri de etnie maghiară; la Poliţie (specializarea Drept - 4 ani) - 60 locuri (bărbaţi şi femei); la Poliţia de Frontieră (specializarea 'Ordine şi siguranţă publică') - 60 locuri (bărbaţi şi femei), din care 2 locuri pentru tineri de etnie romă şi 4 locuri pentru tineri de etnie maghiară.

La Jandarmi (specializarea 'Ordine şi siguranţă publică') sunt 104 locuri (bărbaţi şi femei), din care 5 revin tinerilor de etnie romă şi 8 tinerilor de etnie maghiară, iar la penitenciare - 50 locuri (bărbaţi şi femei), din care 5 alocate tinerilor din Republica Moldova.

Pentru forma de învăţământ 'frecvenţă redusă' (3 ani) sunt scoase la concurs 46 locuri, după cum urmează: la Poliţie - 30 locuri; la Poliţia de Frontieră - 6 locuri, iar la Jandarmi - 10 locuri.

Candidaţii la Facultatea de Poliţie, specializarea Poliţie, învăţământ de zi pot opta, la înscriere, pentru una din următoarele variante: Drept sau Ordine şi Siguranţă Publică.

La Facultatea de Pompieri, cei înscrişi vor concura pentru ocuparea a 50 de locuri (bărbaţi), din care un loc revine tinerilor de etnie romă, 5 - tinerilor de etnie maghiară şi 5 - celor din Republica Moldova.

La Facultatea de Arhivistică există 20 de locuri (bărbaţi şi femei), din care 5 locuri cu taxă şi 2 locuri pentru tineri de etnie maghiară.

×
Subiecte în articol: observator