x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atenționare de călătorie: Trafic afectat de protestele fermierilor în Portugalia

Atenționare de călătorie: Trafic afectat de protestele fermierilor în Portugalia

de Redacția Jurnalul    |    02 Feb 2024   •   23:30
Atenționare de călătorie: Trafic afectat de protestele fermierilor în Portugalia

Traficul pe principalele trasee de acces în capitala Portugaliei poate fi afectat, în zilele următoare, de protestele fermierilor, susțin reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe, care au emis o atenționare de călătorie.

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Portugalia că lucrătorii din sectorul agricol vor continua mișcarea de protest începută joi. Intenția declarată a protestatarilor de a intra în capitala Lisabona poate afecta circulația rutieră pe principalele trasee de acces spre capitală. Manifestările se pot prelungi și în zilele următoare.

Forțele de ordine publică portugheze recomandă evitarea podurilor Vasco da Gama și Marechal Carmona din Vila Franca de Xira, precum și continuarea călătoriei spre zona metropolitană a Lisabonei doar pe rute ocolitoare, folosind Podul 25 Aprilie.

Cetățenii români sunt sfătuiți să respecte recomandările autorităților locale și să urmărească informațiile actualizate privind circulația rutieră, consultând paginile oficiale de Internet ale poliției rutiere și administrației capitalei portugheze.

Continuă să fie afectate de manifestările de protest localitățile Beja (drumul național EN 520) și Vila Verde de Ficalho (drumul național EN 260).

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351213968812, +351213979982, +351213966463, +351213960866; apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Repubica Portugheză: +351927411628.

(sursa: Mediafax)

 

×