x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aurescu: Sperăm ca într-o săptămână-două să anunțăm redeschiderea ambasadei de la Kiev

Aurescu: Sperăm ca într-o săptămână-două să anunțăm redeschiderea ambasadei de la Kiev

05 Mai 2022   •   21:45
Aurescu: Sperăm ca într-o săptămână-două să anunțăm redeschiderea ambasadei de la Kiev

Ambasada României din Kiev ar putea fi redeschisă „într-un interval de timp de una-două săptămâni”, spune ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. El anunța încă de pe 19 aprilie că autoritățile române au decis redeschiderea misiunii diplomatice din Ucraina.

„Suntem în proces tehnic de pregătire a deschiderii. S-a lucrat foarte intens în format inter-instituțional, pentru că nu este doar Ministerul de Externe e implicat în acest efort. Sperăm ca într-un interval de timp de una-două săptămâni să putem să anunțăm redeschiderea misiunii noastre diplomatice. Adică să înceapă să funcționeze efectiv, pentru că trebuie spus că în urmă cu o săptămână ambasadorul României la Kiev s-a deplasat temporar în Ucraina o perioadă de timp pentru pregătirea vizitei care a avut loc, deci a fost în contact cu autoritățile ucrainene”, spune la TVR Bodgan Aurescu.

El precizează că tot personalul ambasadei a lucrat în continuare, chiar dacă a fost relocat la București.

„I-am inclus în task force-ul care a fost activat la momentul în care a început conflictul pe 24 februarie și au lucrat împreună cu colegii mei din acest Task Force, ținând legătura cu autoritățile ucrainene, cu comunitatea românească din Ucraina.... Prin urmare, am încercat să compensăm această absență pe teren”, conchide șeful Diplomației de la București.

Autoritățile române au decis redeschiderea Ambasadei României în Ucraina, la Kiev, a anunțat încă de pe 19 aprilie, pe Twitter, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

×