x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Austria, propusă pentru sancționare de către Consiliul Uniunii Europene

Austria, propusă pentru sancționare de către Consiliul Uniunii Europene

de Redacția Jurnalul    |    09 Feb 2023   •   12:15
Austria, propusă pentru sancționare de către Consiliul Uniunii Europene
Sursa foto: Hepta

După ce în decembrie, Austria a primit o recomandare din partea Consiliului UE prin care a fost atenționată că încalcă legislația Schengen privind returnarea, o lună mai târziu, la 30 ianuarie, guvernul Nehammer este din nou propus pentru a fi sancționat, arată europarlamentarul PMP Eugen Tomac.

„După ce în luna decembrie, Austria a primit o recomandare din partea Consiliului UE prin care a fost atenționată că încalcă legislația Schengen privind returnarea, o lună mai târziu, la 30 ianuarie, guvernul Nehammer este din nou propus pentru a fi sancționat de Consiliul Uniunii Europene. Deși documentul este secretizat, aflăm, totuși, că Austria a primit din nou o recomandare prin care i se solicită să modifice legislația, având în vedere că au fost identificate o serie de deficiențe în cursul evaluării Schengen din 2022 privind politica comună a vizelor”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

Liderul PMP afirmă că „Austria nu face lucruri elementare legate de legislația Schengen, dar își permite să dea lecții”.

„Prin urmare, sunt tot mai încrezător în șansa de reușită a procesului pe care l-am demarat la CJUE. România va intra în Schengen, dar trebuie să acționăm inteligent și cu mult curaj”, încheie Tomac.

El a deschis luni o acțiune împotriva Consiliului Uniunii Europene, la Curtea de Justiție a Uniunii Europene și cere anularea deciziei Consiliului JAI din 8 decembrie și recunoașterea dreptului României de a fi în Schengen.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: austria consiliul uniunii europene