x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autorităţile române nu au primit informare oficială de la partea rusă despre cazul Grecu

Autorităţile române nu au primit informare oficială de la partea rusă despre cazul Grecu

17 Aug 2010   •   00:00

Autorităţile române nu au primit până la acest moment nicio informare sau notă oficială în legătură cu situaţia lui Gabriel Grecu, diplomatul român acuzat de spionaj la Moscova, au declarat surse oficiale de la Bucureşti.

Sursele citate au contrazis astfel informaţiile din presa rusă care cita FSB şi potrivit cărora Ministerul rus de Externe a transmis părţii române un protest pe canale diplomatice privind activităţile diplomatului Gabriel Grecu, reţinut luni pentru activităţi de spionaj şi declarat persona non grata.

Reprezentanţi ai Ambasadei Rusiei la Bucureşti au spus că nu vor face niciun comentariu legat de acest caz. Ei au refuzat să precizeze dacă au transmis MAE român, până la acest moment, vreun document sau vreo informare oficială în acest caz. De asemenea, ei au refuzat să spună dacă au fost convocaţi la MAE român.

Serviciul Federal de Securitate a anunţat, luni, că a reţinut în flagrant un agent de informaţii român, care lucra sub acoperire diplomatică la ambasada României în Rusia. Conform FSB, Gabriel Grecu, secretar I al ambasadei române, a fost reţinut în timp ce încerca să obţină informaţii militare secrete.

"Ofiţerul Serviciului Român de Informaţii Externe Gabriel Grecu, care lucra la ambasada naţională sub acoperirea de secretar I la departamentul politic, a fost reţinut de FSB în timp ce încerca, în data de 16 august, să obţină informaţii secrete de apărare de la un cetăţean rus", a precizat FSB.

Serviciul Federal de Securitate rus a adăugat că a confiscat şi echipamente care "demonstrează pe deplin activităţile ostile la adresa Rusiei" şi a precizat că desfăşoară o anchetă în privinţa incidentului.

×
Subiecte în articol: observator