x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autosesizare - Control la "Ape"

Autosesizare - Control la "Ape"

08 Mar 2005   •   00:00

Minsterul Mediului si Gospodaririi Apelor s-a autosesizat si a demarat verificarile pentru stabilirea legalitatii unor contracte in valoare de mii de miliarde de lei semnate de Administratia Nationala "Apele Romane".


GABRIEL PREDA

Firmele care au beneficiat de aceste venituri, pentru executarea unor lucrari de gospodarire a apelor sunt SC Aquaproiect SA Bucuresti si SC Apasco SA Maneciu.

Expertii ministerului verifica intreaga documentatie pe baza careia aceste firme au executat lucrarile de gospodarire a apelor in perioada 2000 - 2004, precum si documentele lucrarilor a caror executie se afla in derulare. Anuntul a fost facut la o zi dupa ce Jurnalul National publica o ampla ancheta cu titlul "Ministrii mediului au secat bugetul apelor".

CONTRACTE TSUNAMI. La Aquaproiect SA Bucuresti sotia fostului ministru Aurel Ilie este actionar si administrator, iar cea de-a doua, SC Apasco SA Maneciu este patronata de Marian Sterian, "baronul" zonei Valenii de Munte- Maneciu-Cheia, zona in care cei doi si-au ridicat vile de vacanta. Numai in perioada 2000-2004 diriguitorii Mediului au acordat societatii Aquaproiect un numar de 161 de contracte prin incredintare directa. La acestea se adauga 83 de contracte obtinute in urma licitatiilor publice. Suma totala stransa de SC Aquaproiect SA in urma contractarilor cu Ministerul Mediului in perioada 2000-2004 se ridica la aproximativ 11,3 milioane de euro.

Investigatiile din zona Maneciu au scos la iveala si aportul acestei societati la ridicarea vilei fostului ministru al Mediului, Speranta Ianculescu.

×
Subiecte în articol: observator