x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avalansa - 30 de persoane sunt izolate de duminica in masivul Bucegi

Avalansa - 30 de persoane sunt izolate de duminica in masivul Bucegi

07 Mar 2005   •   00:00

Aproximativ 30 de persoane care lucrau la statia meteo de pe platoul Bucegi au ramas izolate din cauza unei avalanse care a avut loc duminica seara.

EFORT. Autoritatile incearca sa-i salveze pe inzapeziti
Autoritatile locale cauta de atunci o solutie pentru a debloca drumul de acces catre platou si pentru a-i ajuta pe cabanierii blocati. Caderea masiva de zapada a inchis tronsonul dintre Cabana Bolboci si Cheile Tatarului, in aceasta zona stratul de zapada atingand dimensiuni uriase, de aproape 5 metri, a declarat ieri prefectul judetului Dambovita, Jean Popescu, pentru Mediafax. "In urma avalansei au ramas blocate in jur de 25-30 de persoane, adica personalul de pe platoul Bucegi. (...) Politistul, personalul de la statia meteo, cel de la cabana sunt singurele persoane afectate. Nu erau turisti in zona", a mai spus prefectul.

PROBLEME. Pentru deblocarea caii de acces ar trebui ca autoritatile locale sa aloce cateva sute de milioane de lei. Potrivit prefectului, cele 30 de persoane raman deocamdata izolate, deoarece drumul blocat se afla in administrarea Regiei Nationale a Padurilor, care nu are interes sa aloce bani pentru deblocare, invocand faptul ca nu are exploatari in zona.

SOLUTII. Conform informatiilor de ultima ora, pe care ni le-a furnizat prefectul Jean Popescu, autoritatile au ajuns la un consens. Administratia Drumurilor a pus la dispozitie o autofreza, iar Regia Padurilor a furnizat motorina necesara utilajului pentru a deszapezi drumul. Fiindca este al treilea eveniment de acest gen de la inceputul anului, prefectul va propune Consiliului Judetean sa preia in administrarea sa drumul respectiv, pentru a solutiona problema mult mai usor in alte situatii similare. (Radu Crivat)

×
Subiecte în articol: observator