x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertisment în Franţa: Atenţie, români – hoţi de bagaje!

Avertisment în Franţa: Atenţie, români – hoţi de bagaje!

de Gabriela Antoniu    |    24 Feb 2010   •   00:00

Un afiş cu antetul companiei franceze de căi ferate, SNCF, postat într-un tren TER din Midi-Pyrenees, avertiza în legătură cu prezenţa românilor, sugerând că aceştia sunt hoţi de bagaje.



Afişul respectiv a fost descoperit de un scriitor din regiune, Mouloud Akkouche, în timpul unei călătorii între Foix şi Toulouse, care l-a trimis site-ului Rue89. "În ultimele săptămâni, românii au produs îngrijorare. Într-adevăr, au fost constatate numeroase furturi de bagaje.

Vă cerem să fiţi mult mai atenţi. De asemenea, toate faptele românilor trebuie semnalate către PCNS" (organismul pentru securitate naţională în cadrul SNCF), scria pe afiş, care indica şi un număr de telefon, relatează site-ul francez, citat de postul de radio Europe1. SNCF a prezentat scuze, a retras imediat afişul, anunţând că "o anchetă este în curs", iar serviciul de comunicare al companiei în Midi-Pyrenees a admis faptul că "nota a existat, într-adevăr".

Potrivit SNCF, nici un pasager nu a depus vreo plângere împotriva afişului, care a rămas vizibil timp de peste o săptămână. PCNS, organismul unde se cerea să fie "semnalate faptele românilor" a declarat, de asemenea, că nu are cunoştinţă despre asemenea semnalări, în baza afişului respectiv.

"Nota a fost afişată în anumite trenuri TER din regiune. Un agent din cadrul SNCF a folosit o expresie nefericită"
Filiala SNCF din Midi-Pyrenees

×
Subiecte în articol: observator