x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertizare de călătorie pentru Italia

Avertizare de călătorie pentru Italia

25 Ian 2015   •   12:38
Avertizare de călătorie pentru Italia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se deplasează sau se află deja în regiunea Veneto, asupra faptului că în zona orașelor Padova, Treviso, Vicenza și Belluno sunt semnalate 4 cazuri de deces și câteva zeci de cazuri de îmbolnăvire prin contractarea virusului gripal H1N1.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care se deplasează în zonă să se vaccineze, să evite zonele foarte aglomerate, să fie atenți la respectarea normelor de igienă personală și să se prezinte la medicul specialist pentru consultație, imediat după instalarea primelor simptome ale unei forme gripale.

Pentru informaţii suplimentare, Ministerul Afacerilor Externe recomandă accesarea site-ului Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (http://www.insp.gov.ro/cnscbt/). Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români ca, înainte de a călători în Italia, în special în regiunea Veneto, să consulte atât site-ul www.mae.ro, cât şi site-urile de specialitate pentru informaţii actualizate.

×
Subiecte în articol: avertizare de calatorie italia