x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator AVERTIZARE DE CĂLĂTORIE pentru Libia. Citeşte comunicatul MAE

AVERTIZARE DE CĂLĂTORIE pentru Libia. Citeşte comunicatul MAE

28 Iul 2014   •   15:50
AVERTIZARE DE CĂLĂTORIE pentru Libia. Citeşte comunicatul MAE
Sursa foto: SABRI ELMHEDWI/EPA

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) face un apel către cetăţenii români să evite călătoriile în Libia, pe fondul deteriorării accentuate a situaţiei de securitate din această ţară, iar celor care se află în zonă le recomandă să ia în considerare părăsirea teritoriului libian, se arată într-un comunicat al MAE.

"Cetăţenii români care decid să rămână în continuare în Libia, pe proprie răspundere, în pofida degradării situaţiei generale şi a recomandărilor MAE, trebuie să manifeste prudenţă maximă şi să menţină contactul permanent cu Ambasada României la Tripoli. MAE informează cetăţenii români că starea de conflict  din Libia escaladează, având loc confruntări armate puternice între miliţiile rivale, în special în zonele Tripoli şi Benghazi. Astfel de incidente s-au extins cu o frecvenţă semnificativă şi în alte zone din Libia. Activităţile grupărilor criminale (respectiv asasinate, răpiri, jafuri, furturi de maşini) contribuie, de asemenea, la menţinerea unei stări generalizate de insecuritate", precizează MAE.

Potrivit documentului, frontierele terestre cu Egipt, Algeria, Ciad, Niger şi Sudan sunt închise, singurul punct de frontieră terestră deschis fiind cel cu Tunisia. Totodată, aeroportul internaţional din Tripoli este grav afectat şi inutilizabil, existând în acest moment o singură posibilitate, respectiv aeroportul din Misrata (la 200 km est de Tripoli).

×