x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocatul OTV va contesta hotărârea CNA în instanţă: "Din punctul meu de vedere, decizia este nulă"

Avocatul OTV va contesta hotărârea CNA în instanţă: "Din punctul meu de vedere, decizia este nulă"

22 Ian 2013   •   21:20
Avocatul OTV va contesta hotărârea CNA în instanţă: "Din punctul meu de vedere, decizia este nulă"

Avocatul OTV, Daniel Fenechiu a declarat că va înainta miercuri în justiţie o cerere de anulare a deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului de retragere a licenţei audiovizuale a televiziunii.

 
Daniel Fenechiu a spus că această închidere a postului "este situată cronologic ca a patra încercare a celor de la CNA (de a retrage licenţa, n.r.)".
 
"Anul trecut, CNA a încercat să închidă OTV prin trei înjumătăţiri succesive (a perioadei de valabilitate a licenţei audiovizuale, n.r.), ulterior, CNA s-a gândit ca, dincolo de ordinul politic, să se încadreze în politica de austeritate a bugetului şi a venit cu neachitarea amenzilor", a spus acesta.
 
Fenechiu a mai spus că, de-a lungul timpului, în calitate de avocat al OTV, a contestat deciziile CNA, iar pe cele pe care nu le-a contestat, postul le-a achitat.
 
"Deci OTV are amenzile plătite", a spus acesta.
 
Fenechiu a adăugat că societatea Ocram Televiziune SRL, care deţine licenţa OTV, se află în insolvenţă şi nu poate plăti amenzile emise înainte de intrarea în insolvenţă. Mai mult, potrivit avocatului, amenzile pe care postul de televiziune le-a primit după intrarea în insolvenţă au fost toate contestate, procesele nefiind finalizate până în acest moment.
 
De asemenea, Daniel Fenechiu a contestat legitimitatea preşedintelui CNA, Laura Georgescu, şi a invocat "rechizitoriul" pe care aceasta l-a făcut în şedinţa de marţi a Consiliului la adresa postului OTV.
 
"Un înalt funcţionar al statului are interzis să se pronunţe cu privire la decizia unui judecător", a spus Daniel Fenechiu, adăugând că decizia CNA de marţi este, din punctul său de vedere, nulă.
 
Reamintim că CNA a retras marţi, cu unanimitate de voturi, licenţa audiovizuală a televiziunii OTV, fapt care presupune că postul controlat de Dan Diaconescu nu mai poate emite. Licenţa OTV, care ar fi expirat de drept pe 28 martie 2013, a fost retrasă la propunerea Laurei Georgescu, preşedintele CNA, cu unanimitate de voturi.

×
Subiecte în articol: inchidere otv cna avocat daniel fenechiu