x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sute de absolvenţi au fugit de Bacalaureat, în Teleorman

Sute de absolvenţi au fugit de Bacalaureat, în Teleorman

de Agerpres    |    10 Iun 2014   •   11:06

Un număr de 2.537 de elevi din promoţia curentă s-au înscris anul acesta în judeţul Teleorman pentru a susţine examenul de bacalaureat, deşi din datele Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) reiese că la începutul anului şcolar 3.163 de liceeni figurau în clasele a XII-a şi a XIII-a.

În total, 3.339 elevi s-au înscris în 2014 pentru susţinerea bacalaureatului în sesiunea iunie-iulie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ, Luminiţa Pinţur, 2.537 de elevi provin din promoţia curentă, în timp ce alţi 802 sunt absolvenţi din anii anteriori, care nu au promovat examenul sau nu s-au prezentat.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul înscrişilor la examen este mai mic. În 2013 s-au înscris 4.088 de candidaţi, dar s-au prezentat în faţa comisiei doar 3.776.

Anul acesta, pentru susţinerea primei probe orale s-au înscris 2.481 de candidaţi.

În Teleorman există 11 centre de examen pentru susţinerea probelor scrise şi anume: Alexandria (Colegiul Naţional A.D. Ghica, Liceul Pedagogic Mircea Scarlat, Liceul Teoretic Al.I. Cuza, Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu); Roşiorii de Vede (Liceul Tehnologic Virgil Madgearu, Colegiul Naţional Anastasescu, Colegiul Tehnic Anghel Saligny); Turnu Măgurele (Colegiul Naţional Unirea, Colegiul Tehnic General David Praporgescu); Zimnicea şi Videle (câte un liceu teoretic).

La nivelul judeţului Teleorman sunt stabilite trei centre de evaluare în Alexandria, Roşiorii de Vede şi Turnu Măgurele.

Bacalaureatul a debutat marţi cu proba orală la limba şi literatura română şi se încheie pe 4 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele vor fi afişate pe 7 iulie şi tot atunci în intervalul orar 12,00-16,00 se vor putea depune contestaţii.

×
Subiecte în articol: bac 2014 bacalaureat 2014