x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BAC SUB SEMNUL FRAUDEI / Profesorul Rădulescu susţine că Ministerul Educaţiei ascunde datele despre promovabilitate

BAC SUB SEMNUL FRAUDEI / Profesorul Rădulescu susţine că Ministerul Educaţiei ascunde datele despre promovabilitate

de Veronica Micu    |    08 Iul 2008   •   00:00
BAC SUB SEMNUL FRAUDEI / Profesorul Rădulescu susţine că Ministerul Educaţiei ascunde datele despre promovabilitate

11:40 • "Ministerul Educaţiei face publice doar nişte date generale privind promovabilitatea, dar le ascunde pe cele efective despre promovabilitate. Am avut o fraudă generalizată, după ceea ce am numit eu manuale de copiat la bacalaureat, manuale cu rezolvare", a acuzat, din nou, astăzi, profesorul Gheorghe Rădulescu.

"Ministerul Educaţiei face publice doar nişte date generale privind promovabilitatea, dar le ascunde pe cele efective despre promovabilitate. Am avut o fraudă generalizată, după ceea ce am numit eu manuale de copiat la bacalaureat, manuale cu rezolvare", a acuzat, din nou, astăzi, profesorul Gheorghe Rădulescu.


NEREGULI. El a prezentat date privind promovabilitatea la bacalaureat, susţinînd că în 21 de judeţe, procentul de promovabilitate a fost de peste 90%. În plus, conform declaraţiilor lui Rădulescu, există diferenţe foarte mari între procentele de promovabilitate pe judeţe la bacalaureat, "fapt care demonstrează că a fost o fraudă generalizată la examen".
În urmă cu o săptămînă, Gheorghe Rădulescu, profesor din Capitală, a prezentat presei mai multe lucrări identice pe care le corectase la examenul de bacalaureat, cerînd demisia ministrului Educaţiei, Cristian Adomniţei, şi a secretarului de stat Svetlana Preoteasa ca urmare a fraudelor descoperite în acest an la examen.

×
Subiecte în articol: observator