x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bac-ul continuă la "Bolintineanu" cu aviz de la Parchet

Bac-ul continuă la "Bolintineanu" cu aviz de la Parchet

02 Iul 2013   •   18:04
Bac-ul continuă la "Bolintineanu" cu aviz de la Parchet
Sursa foto: Intact Images

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie a declarat marţi că se va decide dacă toţi elevii de la Liceul "Bolintineanu" vor susţine proba de miercuri a bacalaureatului doar după ce Parchetul va comunica mai multe date din anchetă.

Pricopie a spus că nu se pune problema ca proba scrisă la Limba şi literatura română susţinută luni să fie reluată, în condiţiile în care în majoritatea centrelor de examen examenul s-a desfăşurat în condiţii bune, doar la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" fiind probleme "extrem de grave".

Remus Pricopie a precizat că 256 de elevi au susţinut proba scrisă la Limba şi literatura română la Liceul "Dimitrie Bolintineanu".

"Din discuţii cu procuratura, nu există indicii că aceste lucrări ar fi fost viciate. Este vorba de demontarea unui mecanism care ar fi trebuit să intre în funcţiune după încheierea probelor. Lucrările nu au fost ridicate, sunt în faza procedurală de verificare. Parchetul va comunica mai multe şi, în funcţie de asta, vom decide dacă mâine vor intra toţi la proba de istorie sau de matematică", a declarat Pricopie.

Ministrul a precizat că şi în alte judeţe au mai fost probleme, 93 de elevi fiind eliminaţi din examen. "Să sperăm că ce s-a întâmplat la «Bolintineanu» va fi un semnal destul de clar pentru cei care se gândesc să mai facă astfel de lucruri", a mai spus Pricopie.

×