x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Banii pentru încălzire, după bunul plac al primarilor

Banii pentru încălzire, după bunul plac al primarilor

de Diana Scarlat    |    20 Noi 2009   •   00:00

Cuantumul însumat al ajutorului acordat pentru încălziea locuinţei nu-l poate depăşi pe cel stabilit prin dispoziţia primarului dacă pentru perioada sezonului rece modalitatea de facturare practicată de furnizorul de gaze naturale conduce la emiterea a mai mult de cinci facturi.

Hotărârea pentru modificarea şi completarea Normelor Metodologice de aplicare a prevederilor OUG 5/2003 privind acordarea de ajutoare populaţiei pentru încălzirea locuinţei şi a unor facilităţi pentru plata energiei termice a fost aprobată miercuri, în şedinţă de Guvern. Plata din bugetul de stat a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri se va face lunar. Noua procedură ar trebui să conducă la administrarea şi gestionarea eficientă a ajutoarelor, cu costuri administrative reduse. Potrivit reglementărilor legale, începând cu perioada sezonului rece, 1 noiembrie 2009 - 31 martie 2010, acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei se face pentru familiile şi persoanele singure, cu venituri de până la 615 lei pe membru de familie, pentru oricare din cele trei sisteme de încălzire a locuinţei.

BENEFICIARI
Titularul ajutorului pentru încălzirea locuinţei este, după caz, proprietarul locuinţei, persoana care a înstrăinat locuinţa în baza unui contract cu clauză de întreţinere, titularul contractului de închiriere al acesteia ori un alt membru al familiei, major şi legal împuternicit de către proprietarul locuinţei sau de titularul contractului de închiriere. În cazul persoanelor singure, care nu au împlinit vârsta de 18 ani, titularul ajutorului pentru încălzire este reprezentantul legal al minorului. Ajutorul pentru încălzire se acordă numai pentru locuinţa de domiciliu a familiei.

×
Subiecte în articol: observator