x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Barterul a cazut - Arcul de Triumf, fara schele

Barterul a cazut - Arcul de Triumf, fara schele

de Diana Scarlat    |    30 Iul 2008   •   00:00
Barterul a cazut - Arcul de Triumf, fara schele

Monumentul istoric de categorie A din buricu’ Bucurestiului a fost incorsetat de schele din decembrie 2007, fara sa fi vazut cineva pina acum vreun muncitor sirguincios la treaba. Nici n-a fost cazul, pentru ca lucrarile de restaurare n-au inceput niciodata.



Monumentul istoric de categorie A din buricu’ Bucureştiului a fost încorsetat de schele din decembrie 2007, fără să fi văzut cineva pînă acum vreun muncitor sîrguincios la treabă. Nici n-a fost cazul, pentru că lucrările de restaurare n-au început niciodată. În schimb, a fost încheiat un contract barter între firma de publicitate D&D General Invest SRL şi municipalitate. D&D General Invest SRL se angaja să asigure schelele cu pricina pe întreaga durată a lucrărilor, acestea fiind cumpărate din banii ei pentru a fi folosite de Primărie, la restaurare. Pentru asta, firma ar fi avut dreptul să umple spaţiul cu imagini pe meşurile de protecţie. Dar nu cu reclame, aşa cum s-a întîmplat la începutul anului, atunci cînd meşurile au fost date jos.

"O SĂ ÎNTREB AVOCAŢII".
De la acel scandal, firma de publicitate şi-a ţinut schelele pe Arc fără a avea vreun profit, iar patronul ei, Daniel Ştefănescu, era convins că va veni ziua în care va folosi spaţiul pentru reclame pe monument. Dar n-a fost aşa, pentru că municipalitatea a hotărît luni să dea jos schelele de pe Arc. "Am trimis prin fax o înştiinţare către firma de publicitate şi aşteptăm să-şi ia schelele, deoarece Primăria nu mai are nevoie de ele. Lucrările nu vor începe pînă anul viitor, din lipsă de fonduri. Dacă nu vin să le dea jos, o să le dau eu, aşa cum am tăiat şi reclamele", ne-a explicat Florin Necula, directorul Administraţiei Monumentelor şi Patrimoniului Turistic din cadrul Primăriei Capitalei. Daniel Ştefănescu, patronul firmei de publicitate, spune că Primăria a încălcat contractul. "Îmi voi întreba avocaţii ce e de făcut, pentru că ei şi-au făcut treaba, iar eu am ieşit în pierdere. Nu e corect, iar contractul a fost încălcat de ei", spune Ştefănescu. Oricum s-ar rezolva problemele contractului, Arcul va rămîne în scurt timp fără schele.

×
Subiecte în articol: observator