x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Basarabenii, in scolile lor!

Basarabenii, in scolile lor!

24 Feb 2005   •   00:00

In pofida imbunatatirii, la nivel declarativ, a relatiilor dintre Bucuresti si Chisinau, presedintele moldovean, Vladimir Voronin, continua sa dezaprobe ideea venirii basarabenilor la studii in Romania.

VITALIE CALUGAREANU - Chisinau

"Noi am discutat, dar nu in detalii despre aceasta si cu presedintele Traian Basescu... Se bucura copiii, se bucura parintii cand acesti copii pleaca in Romania la studii. Si toti anii cat ei invata acolo - toti sunt bucurosi. Dar, atunci cand acei specialisti trebuie angajati in campul muncii, incep problemele. Noi nu suntem Japonia, unde in Constitutie e scris ca obligatoriu toti trebuie sa aiba studii superioare. Noi astazi nu avem muncitori! Dar ei, cei care vin de dincolo, intra neprogramati aici... Adica, atunci cand se intorc acasa, locuri de lucru pentru dansii nu-s", a explicat presedintele moldovean.

MOTIVATIE. Potrivit acestuia, Republicii Moldova nu-i trebuie in fiecare an cate 50 sau cate 100 de specialisti pentru un singur domeniu.

"Daca o sa avem nevoie de doi, trei sau zece specialisti care nu pot fi pregatiti la noi - atunci da, daca aceste facultati sunt in Romania, noi trebuie sa-i invatam acolo. Dar ceilalti, daca pleaca la discretie - noi nu stim ce sa facem cu dansii", a mai spus Voronin.

×
Subiecte în articol: observator