x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu: "Ponta cere CSAT să încalce legea şi nu pare a fi străin de un aranjament murdar"

Băsescu: "Ponta cere CSAT să încalce legea şi nu pare a fi străin de un aranjament murdar"

28 Iul 2013   •   21:42
Băsescu: "Ponta cere CSAT să încalce legea şi nu pare a fi străin de un aranjament murdar"
Sursa foto: THIERRY ROGE/EPA

Traian Băsescu susţine că Victor Ponta cere CSAT să încalce legea cu avizul pentru privatizarea CFR Marfă şi că nu pare a fi străin de un "aranjament murdar" în acest caz, preşedintele precizând că premierul trebuie să-şi asume responsabilitatea, nu să se limiteze la rolul de starletă de televiziune

 "Nu poţi să ceri CSAT să facă ceva ilegal. Victor Ponta pare a fi un premier fără respect pentru lege. El pur şi simplu vrea ceva ilegal. Este ilegal ca CSAT să valideze contracte de privatizare sau să aprobe câştigători de licitaţii. Nici măcar nu există un precedent în acest sens (...) De la Victor Ponta te poţi aştepta oricând la lucruri ilegale sau la situaţii în care nu are curajul asumării responsabilităţii funcţiei. Oriunde în această lume, inclusiv în România, un prim-ministru nu se poate limita doar la rolul de starletă de televiziune. Uneori trebuie să ia şi decizii importante. Dacă eram în locul domniei sale, sau dacă CSAT ar fi avut atribuţiuni legale în materie, acceleram procesele şi spuneam de mult «da» sau «nu» acestei privatizări. Tergiversarea deciziei nu este decât în detrimentul companiei, al salariaţilor şi al credibilităţii statului român", a susţinut TraiTraian Băsescutr-un interviu difuzat duminică de "România Liberă".

Totodată, preşedintele a susţinut că din punct de vedere legal el nu poate bloca o privatizare, însă poziţia sa în cadrul pactului de coabitare nu presupune că asistă "tăcut" şi semnează tot ce primeşte de la Guvern sau Parlament.

Mai multe informatii

×