x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu: “România promite să apere interesele Israelului”

Băsescu: “România promite să apere interesele Israelului”

24 Ian 2014   •   18:56
Băsescu: “România promite să apere interesele Israelului”

Într-un interviu acordat publicaţiei israeliene Israel Hayom, preşedintele Traian Băsescu a ţinut să asigure Israelul că poate vedea România ca pe un 'prieten şi partener' în toate aspectele.

'Fireşte, toată lumea doreşte pacea în Orientul Mijlociu, dar România promite să apere interesele Israelului şi drepturile naturale ale Israelului în orice acord de pace, iar acest lucru înseamnă că palestinienii trebuie să recunoască Israelul ca stat evreiesc', a spus Băsescu, citat de Agerpres.ro.

De asemenea, şeful statului a arătat că România este 'singura ţară unde nu există o mişcare organizată sau un partid care să fie îndreptat împotriva evreilor şi a minorităţilor'. 'Sunt mândru de această situaţie pentru că arată toleranţa poporului român față de evrei de-a lungul anilor, până în zilele noastre'.

În interviu se mai aminteşte şi de importanta prezenţă israeliană în lumea civilă a afacerilor care face ca în prezent ebraică să fie a patra limbă cea mai vorbită în România.'Ştim că mulţi israelieni au găsit teren fertil pentru afaceri în România', a declarat Băsescu, citat de Israel Hayom.







 


 


 

×
Subiecte în articol: romania israel basesc israel