x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băuturile Coca-Cola au fost "otrăvite" cu substanţe periculoase în nordul Chinei. Un copil a murit şi alte persoane s-au îmbolnăvit

Băuturile Coca-Cola au fost "otrăvite" cu substanţe periculoase în nordul Chinei. Un copil a murit şi alte persoane s-au îmbolnăvit

de Daniel Ionaşcu    |    06 Dec 2011   •   09:37
Băuturile Coca-Cola au fost "otrăvite" cu substanţe periculoase în nordul Chinei. Un copil a murit şi alte persoane s-au îmbolnăvit

O serie de substante periculoase au fost adaugate in mai multe bauturi Coca Cola care se comercializeaza in nordul Chinei, unde politia investigheaza moartea unui copil si imbolnavirea altor oameni, relateaza Bloomberg.

Bautura in cauza este Minute Made, un lapte cu pulpa si aroma de capsuni. Incidentul s-a petrecut in data de 28 noiembrie in orasul Changchun, unde alti doi rezidenti s-au imbolnavit. Mama copilului decedat este inca in spital in conditii stabile, iar cei doi au fost externati, potrivit Xinhua.

Reprezentantii Coca Cola au declarat ca societatea a verificat productia si depozitarea produselor sale si a realizat teste impreuna cu Centrul National Chinez pentru Testarea si Supervizarea Calitatii Alimentelor, iar acestea au aratat ca produsele sale sunt sigure.

Bauturile Minute Maid, realizate de subisidiara locala Jilin, au fost scoase de la vanzare, mai relateaza agentia de presa.

Coca Cola si partenerii sai chinezi au anuntat in august planuri de a investi 4 miliarde de dolari in economia asiatica pentru castiga cota de piata de la rivala Pepsi.

Cea mai mare companie de bauturi a lumii controla 62% din piata chineza anul trecut, urmata de Pepsi cu 29%, potrivit estimarilor Euromonitor International.

In 2008 o formula "intinata' cu melamina a omorat sase bebelusi si a imbolnavit mii, mai scrie sursa citata. Laptele praf infectat, aditivii interzisi in produse din carne de porc si painea cu chimicale - acesta este peisajul ultimilor ani in China, unde ingrijorarea privind calitatea produselor a crescut din cauza incidentelor aparute.

×
Subiecte în articol: China coca cola otrava