x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Blaga către pompierii decoraţi: Mulţumesc pentru curajul şi alturismul dovedite la Giuleşti

Blaga către pompierii decoraţi: Mulţumesc pentru curajul şi alturismul dovedite la Giuleşti

25 Aug 2010   •   00:00

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, la ceremonia de avansare în grad a pompierilor care au intervenit la Maternitatea Giuleşti, că le mulţumeşte acestora pentru curajul şi alturismul dovedite, precum şi pentru eficienţa fiecărei acţiuni, informează Mediafax.



Ministrul Vasile Blaga a apreciat intervenţia pompierilor la incendiul de la Maternitatea Giuleşti ca fiind "promptă" şi i-a felicitat pe aceştia pentru salvarea a 60 de femei însărcinate şi a 42 de nou-născuţi.

"Avansarea nu reprezintă decât o recunoaştere firească a meritelor pe care le-aţi avut. Multumesc pentru curajul şi alturismul de care aţi dat dovadă. Mulţumesc şi celorlalţi colegi din Poliţie, Jandarmerie şi Poliţia Rutieră. Aţi demonstrat că acest sistem integrat de intervenţie pe care am insistat atât de mult este eficient", a spus Blaga.

Vasile Blaga a mai spus că evenimentul de la Giuleşti este o "tragedie despre care nu se poate vorbi cu uşurinţă" şi că nu se va referi la posibili vinovaţi, lăsând procurorii şi judecătorii să se pronunţe pe această temă.

El a mai amintit că a semnat un ordin comun cu ministrul Sănătăţii, pentru a demara controale în toate spitalele din ţară . Blaga a precizat că, în opinia lui, acest ordin ar trebui extins la toate instituţiile care lucrează cu un număr mare de oameni.

Potrivit ministrului, 1.500 de unităţi sanitare au fost verificate de reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, fiind îndreptate aproximativ 2.800 de nereguli, din cele peste 6.000 constatate.

Totodată, au fost aplicate aproape 1.600 de sancţiuni privind neregulile constatate de pompieri, a mai spus Blaga.

×
Subiecte în articol: observator