x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Boc către Preda: Remanierea unui ministru se exercită când apreciază de cuviinţă premierul

Boc către Preda: Remanierea unui ministru se exercită când apreciază de cuviinţă premierul

14 Iul 2010   •   00:00
Boc către Preda: Remanierea unui ministru se exercită când apreciază de cuviinţă premierul
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Liderul PDL, premierul Emil Boc a declarat, miercuri, după criticile vicepreşedintelui democrat-liberal Cezar Preda în cazul declaraţiilor lui Sebastian Vlădescu, că libertatea de exprimare este garantată de Constituţie şi i-a transmis acestuia că remanierea este efectuată când decide premierul.

"Libertatea de exprimare, inclusiv a a domnului Cezar Preda, este garantată de Constituţie, iar în privinţa remanierilor guvernamentale îl asigur că dreptul suveran al primului-ministru se va exercita atunci când va aprecia de cuviinţă primul-ministru", a răspuns Boc solictării jurnaliştilor de a comenta declaraţiile lui Preda.

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, miercuri, la RFI România, că este foarte îngrijorat pentru că primul-ministru nu îşi poate "stăpâni" Cabinetul, el susţinând că Emil Boc trebuia "să-l dea afară imediat" pe ministrul Finanţelor, dar "nu este în stare să facă acest lucru".

În ediţia de marţi a "Ziarului Financiar", ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat că România ar trebui să treacă de la 1 ianuarie 2011, după şase ani de cotă unică, la un sistem de impozitare progresivă a veniturilor, inclusiv a tutoror pensiilor, concomitent cu scăderea TVA.

×
Subiecte în articol: observator