x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Boc, despre faptul că beneficiari de drepturi de autor stau la cozi pentru taxe: Doar o afirmaţie

Boc, despre faptul că beneficiari de drepturi de autor stau la cozi pentru taxe: Doar o afirmaţie

24 Aug 2010   •   00:00

Premierul Emil Boc a declarat, marţi seară, răspunzând unei întrebări legate de faptul că 500.000 de beneficiari de drepturi de autor sunt în postura de a se prezinta lunar la ghişee cu declaraţii pentru a plăti taxe, că este vorba despreo supoziţie, afirmând că o asemenea informaţie nu se confirmă.

"Nu am această informaţie. Am auzit-o azi (marţi, nr.) spusă doar ca dată şi ca supoziţie. Eu nu am cunoştiinţă despre aşa ceva. Atâta vreme cât situaţia nu există, este doar o afirmaţie... Oamenii stau la cozi, dar nu pentru situaţia pe care mi-o incovaţi... Va trebui să vină oamenii cu o analiză cerută, pentru că o asemenea afirmaţie pe care aţi auzit-o nu s-a confirmat", a declarat Emil Boc.

El i-a indicat pe miniştrii Sebastian Vlădescu şi Mihai Şeitan ca persoane care pot oferi informaţii ce ţin de componenta tehnică.

"Aceste afirmaţii trebuie să aibă acoperire. Pentru toate detaliile care ţin de componenta tehnică, ministrul muncii şi ministrul muncii vă dau detalii. La mine asemenea informaţii, nu au ajuns pe masa Guvernului", a mai spus Boc.

El a participat marţi seara la o întâlnire cu senatorii PDL, cu care a declarat că a discutat despre priorităţile legislative.

Referitor la informaţiile conform cărora Guvernul a cerut parlamentarilor PDL să identifice proiectele neterminate din colegiile acestora, Boc a spus că subiectul nu a fost discutat marţi seara.

"Nu am discutat acest subiect. Faptul că ei ţin legătura cu miniştrii pentru anii viitori... Aţi văzut şi legea pe care am adoptat-o fixează ca obligaţie pentru toţi cei care, În România, ca primari, au lucrări începute şi neterminate să se ştie pe următorii 3 ani care sunt lucrările care se finalizează. Din acest punct de vedere, am înţeles că au fost unele discuţii cu miniştrii. Altă informaţie nu am", a conchis premierul.

Publicarea târzie a formularelor sau a conturilor în care pot fi viraţi banii pentru pensii şi şomaj, informarea deficitară şi lipsa explicaţiilor concrete au pus pe drumuri şi la cozi interminabile mii de oameni care până miercuri trebuie să dea contribuţii din ce au câştigat din drepturi de autor.

Regulile neclare şi diferite privind depunerea declaraţiilor pentru contribuţiile individuale la şomaj, pensie şi asigurări de sănătate au creat haos şi aglomeraţie la unele instituţii, oamenii care au venituri de natură profesională aşteptând până în ultima clipă să afle cum trebuie să procedeze.

Mediafax

×
Subiecte în articol: observator