x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Boc – fiţe pe centura Sibiului

Boc – fiţe pe centura Sibiului

27 Aug 2010   •   00:00

"Sibienii să-şi facă poze cu traficul greu, că nu-l vor mai avea pentru o perioadă lungă de aici înainte", a declarat ieri premierul Emil Boc în timpul unei vizite-fulger pe care a efectuat-o pe centura Sibiului, alături de ministrul Transporturilor şi mai multe oficialităţi locale. Boc s-a arătat foarte mulţumit de finalizarea lucrărilor până în luna decembrie. Adică la patru ani de la termenul iniţial.

În rest, şeful Guvernului a făcut tot posibilul să evite întâlnirea cu jurnaliştii, aterizând la capătul opus al şantierului cu mai bine de un sfert de oră mai devreme faţă de ora anunţată. În timp ce majoritatea ziariştilor aflase inversarea traseului şi străbătea oraşul aglomerat, coloana oficială a parcurs în mare viteză centura. Delegaţia s-a oprit abia acolo unde era programată o prezentare a antreprenorilor, apoi a părăsit Sibiul după ora 11:00 fără să se apropie măcar de echipele de lucru. Din nou, drumarii şi Poliţia au lăsat coloana să se îndepărteze timp de un sfert de oră, ţinând presa pe loc. Prefectul Constantin Trihenea s-a declarat responsabil de comunicarea proastă, însă nu şi-a cerut scuze. Cu o întârziere de doi ani, autorităţile promit că şoferii vor putea circula pe centura oraşului Sibiu din luna decembrie a acestui an. Centura ocolitoare a Sibiului va avea 23 de kilometri, din care mai mult de jumătate în regim de autostradă.
Cei 23 de kilometri sunt împărţiţi în două tronsoane, primul fiind realizat de Max Boegl şi Geiger, iar al doilea, de Vectra Service, din Braşov. (M.C.)

×
Subiecte în articol: observator