x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bode, despre vizita lui Karner: Dezgheață relațiile bilaterale dintre România și Austria

Bode, despre vizita lui Karner: Dezgheață relațiile bilaterale dintre România și Austria

de Redacția Jurnalul    |    26 Apr 2023   •   18:15
Bode, despre vizita lui Karner: Dezgheață relațiile bilaterale dintre România și Austria
Sursa foto: antena3

Vizita ministrului de Interne din Austria, Gerhard Karner, care s-a opus anul trecut aderării României la Schengen, în România „dezgheață relațiile bilaterale dintre România și Austria”, spune Lucian Bode.

„Vizita de astăzi este o continuare firească a actvităților desfășurate de către structurile MAI din România și din Austria, structuri care s-au întâlnit la nivel tehnic, pe parcursul acestui an. Vizita de astăzi este, dacă vreți, o abordare pragmatică a temelor de interes pentru țările noastre. Văzând abordarea din presă cu privire la această vizită, aș confirma că această vizită dezgheață relațiile bilaterale dintre România și Austria, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, relații care s-au răcit, după cum bine știți, la sfârșitul anului trecut”, spune Lucian Bode.

Agenda discuțiilor dintre cei doi miniștri de Interne, pe lângă temele de interes pentru ministerele de interne din cele două țări, curpinde și subiectul deblocării procesului de aderare a României la spațiul Schengen.

„La finalul acestei zile, acțiunile pe care le vom desfășura spre să contribuie la atingerea acestui obiectiv de țară al României, aderarea la spațiul Schengen. Vom avea o întâlnire bilaterală în care vom discuta toate aceste aspecte, vom semna trei acorduri astăzi, între ministerele noastre, vom face o vizită la sediul Poliției de Frontieră Română, la centrul operațional de comandă iar la finalul acestor activități vom prezenta concluziile”, încheie Bode.

Lucian Bode l-a primit miercuri, la sediul MAI, pe ministrul austriac de interne Gerhard Karner.

Pe 8 decembrie 2022 Austria a fost singura țară care s-a opus aderării României la Spațiul Schengen.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Lucian Bode