x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bogdan Gheorghiu cere includerea angajaților din cultură în etapa a doua de vaccinare

Bogdan Gheorghiu cere includerea angajaților din cultură în etapa a doua de vaccinare

20 Ian 2021   •   13:43
Bogdan Gheorghiu cere includerea angajaților din cultură în etapa a doua de vaccinare
Sursa foto: Foto: Facebook/ Bogdan Gheorghiu

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a cerut modificarea strategiei de vaccinare, astfel încât angajații din domeniul culturii să fie imunizați în cadrul celei de-a doua etape de vaccinare.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii, Bogdan Gheorghiu a transmis o solicitare către Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, de modificare a Hotărârii de Guvern 1031/2020 privind aprobarea strategiei de vaccinare împotriva COVID - 19.

Astfel, ministrul Culturii cere includerea angajaților din instituțiile de spectacole, activități culturale și recreative, din domeniul muzeal și din biblioteci în etapa a doua a campaniei de vaccinare.

„Având în vedere contextul actual de prelungire a restricțiilor în ceea ce privește organizarea de evenimente și festivaluri culturale pe teritoriul României, în contextul pandemiei COVID – 19, precum și lipsa unui orizont estimat de timp în care industria se va putea relansa, Ministerul Culturii consideră oportună vaccinarea lucrătorilor culturali în faza a II-a pentru a susține sectorul și a facilita reluarea activităților culturale cu public în viitorul apropiat”, se arată în comunicat.

×
Subiecte în articol: bogdan gheorghiu