x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureștiul vrea să găzduiască finala Europa League 2026 sau 2027

Bucureștiul vrea să găzduiască finala Europa League 2026 sau 2027

de Redacția Jurnalul    |    25 Oct 2023   •   15:30
Bucureștiul vrea să găzduiască finala Europa League 2026 sau 2027
Sursa foto: Facebook

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat că a semnat angajamentul pentru depunerea candidaturii în vederea organizării finalei Europa League 2026 sau 2027.

„Calendarul este unul strâns, iar termenul pentru depunerea candidaturii ca oraș organizator este 15 noiembrie”, a transmis, miercuri, pe Facebook, Nicușor Dan.

Conform acestuia, alte trei țări candidează pentru organizarea evenimentelor: Germania, Turcia și Scoția. După deliberările UEFA, orașele care vor găzdui cele două finale vor fi anunțate în mai 2024.

„Sunt încrezător că la fel ca în cazul celorlalte evenimente sportive găzduite de București, vom reuși să creăm iubitorilor de fotbal o experiență plăcută. Ar fi o onoare pentru Capitală să găzduiască un asemenea eveniment care va îmbunătăți imaginea orașului și va atrage turiști. Primăria Capitalei are în desfășurare un protocol cu Federația Română de Fotbal și UEFA prin care își asumă să îndeplinească aspectele de organizare cu caracter general solicitate de UEFA, printre acestea regăsindu-se demararea anumitor investiții pentru a aduce la zi anumite elemente ale Arenei Naționale, dar și elaborarea planului de mobilitate dedicat evenimentului și încheierea protocoalelor necesare”, susține edilul.

Bucureștiul a mai găzduit o finală Europa League în 2012, pe Arena Națională, dar și Campionatul European de Fotbal UEFA 2020, precum și meciurile din cadrul Campionatului European U21.

 

×
Subiecte în articol: Bucureşti finala europa league