x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureştiul se dezvoltă rapid

Bucureştiul se dezvoltă rapid

12 Iul 2010   •   00:00

Capitala României este oraşul care se dezvoltă cel mai rapid din Europa, potrivit unui studiu al Oxford Economics, citat de publicaţia germană Handelsblatt, potri­vit Mediafax. Astfel, Bucureştiul va fi în următorii cinci ani oraşul cu cel mai ridicat ritm mediu de dezvoltare din Europa, de 7,2%, şi cu cel mai mare grad de creştere a numărului de locuri de muncă, de 3,7% pe an, potrivit studiului.

Pe locul doi în clasamentul Oxford Economics privind gradul de dezvoltare din perioada 2010-2015 se plasează Sofia, cu un ritm mediu de 6,3%.

Următoarele poziţii sunt ocupate, în ordine descrescătoare, de Varşovia (5,7%), Praga (4,2%), Helsinki (3,7%), Stockholm (3,5%), Budapesta (3,5%), Londra, Bruxelles şi Oslo.

Oraşele est-europene Bucureşti, Sofia, Varşovia şi Praga vor fi în următorii cinci ani oraşele cu cea mai explozivă dezvoltare din Europa, menţionează Handelsblatt.

Un studiu din 2007 menţiona că Zona Metropolitană Bucureşti va include 94 de unităţi administrativ-teritoriale, situate pe circa 5.000 km pătraţi faţă de cei 228 kilometri pătraţi de acum.

×
Subiecte în articol: observator