x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Budăi anunţă semnarea ordonanței privind majorarea alocațiilor pentru copii și a pensiei minime

Budăi anunţă semnarea ordonanței privind majorarea alocațiilor pentru copii și a pensiei minime

09 Dec 2021   •   17:56
Budăi anunţă semnarea ordonanței privind majorarea alocațiilor pentru copii și a pensiei minime
Sursa foto: Captura Antena 3

Ministrul Muncii Marius Budăi anunţă semnarea ordonanței privind majorarea alocațiilor pentru copii și a pensiei minime. În ce privește banii pe care pensionarii ar urma să îi primească în ianuarie, Budăi spune că există discuții despre forma finală a deciziei.

Prima ordonanță semnată se referă la majorarea alocațiilor de stat pentru copii, așa cum a fost negociată în programul de guvernare.

„Ordonanța care a plecat de la Ministerul Muncii către ministerele avizatoare și atunci când va primi avizul va fi promovată în ședința de Guvern”, declară Budăi.

Cea de-a doua ordonanță se referă la majorarea pensiei minime de la 800 de lei la 1.000 de lei, iar valoarea punctului de pensie va crește de la 1.442 lei la 1.586 lei.

Întrebat ce se întâmplă în coaliție în legătură cu a 13-a pensie care ar urma să fie acordată pensionarilor care au venituri sub 1.600 de lei, ministrul Muncii a ținut să precizeze că nu este vorba despre 13-a pensie, ci despre o sumă de bani care se va acorda o singură dată, în luna ianuarie, astfel încât cei cu pensii mai mici să fie protejați în fața valului de scumpiri.

„În momentul în care se va lua decizia pentru forma finală în coaliție, cu siguranță vom anunța public”, susține ministrul.

Întrebat dacă există dispute în coaliție în legătură cu acest subiect, cu atât mai mult cu cât deficitul ar fi destul de mare, și dacă există și varianta potrivit căreia oamenii să nu mai primească, Budăi a răspuns că există discuții pentru forma finală a deciziei, nu dacă se vor da banii sau nu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marius Budăi