x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bugetul Senatului pentru 2023, cu aproape 8% mai mare decât în 2022

Bugetul Senatului pentru 2023, cu aproape 8% mai mare decât în 2022

10 Oct 2022   •   15:53
Bugetul Senatului pentru 2023, cu aproape 8% mai mare decât în 2022

Limita de cheltuieli stabilită pentru Senat, pentru anul 2023, este în sumă de 238,8 milioane lei credite bugetare, cu 7,81% mai mare decât bugetul actual al Senatului aprobat pentru 2022, anunță președintele interimar al instituției, Alina Gorghiu: „Era normal să fie o limită mai mare a bugetului”.

„În ședința Biroului permanent al senatului a fost introdus pe ordinea de zi pentru plen bugetul pe 2023. Limita de cheltuieli stabilită pentru Senatul României, pentru anul 2023, este în sumă de 238.823 mii lei credite bugetare. Aceasta este cu 7,81% mai mare decât bugetul actual al Senatului aprobat pentru 2022. Era normal să fie o limită mai mare a bugetului Senatului pe 2023, dat fiind faptul că în 2022, bugetul Senatului a fost raportat la anul anterior, de pandemie, lucru care din păcate ne-a costat destul de mult, eram la un moment dat, la jumătatea anului, când am preluat conducerea Senatului, în imposibilitatea de a achita facturile de energie, de carburant, eram în imposibilitatea de a onora activitățile de diplomație parlamentară”, spune Alina Gorghiu.

Ea afirmă că au fost au fost „discuții consensuale” în Biroul Permanent al Senatului.

„Vom vedea în plen care vor fi reacțiile. Secretariatul general, cu acceptul Biroului Permanent, au proiectat acest buget pe 2023 astfel încât să fie necesar desfășurării corespunzătoare a activității instituției. Îl considerăm în limitele de funcționare normală, fără niciun fel de extravaganță din partea senatorilor sau a personalului Senatului. Cred că astăzi (luni - n.r.) bugetul va fi transmis prin votul senatorilor ministerului de Finanțe, astfel încât să se cunoască limitele în care noi ne desfășurăm activitatea din punct de vedere bugetar”, încheie președintele interimar al Senatului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: alina gorghiu