x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cantarea Romaniei devine Cartierul Justitiei pe FUNDATIILE incepute in EPOCA DE AUR

Cantarea Romaniei devine Cartierul Justitiei pe FUNDATIILE incepute in EPOCA DE AUR

de Dan Constantin    |    02 Noi 2015   •   14:46
Cantarea Romaniei devine Cartierul Justitiei pe FUNDATIILE incepute in EPOCA DE AUR

 Proiectul unui centru multifunctional cultural, purtand denumirea de Cantarea Romaniei este reincalzit si pasat Ministerului Justitiei. Institutiile reprezentative ale sistemului judiciar vor fi amplasate in acest nou cartier, potrivit unui act normativ supus dezbaterii publice.

Proiectul Cartierului Justitiei ar cuprinde o cladire frontala in care sa functioneze instante si institutii reprezentative, pe o suprafata construuita de 80 750 mp. In planul doi vor fi plasate CSM si institutii de invatamant superior cu profil juridic- Institutul National al Magistraturii si Scoala suierioara pentru grefieri.In fine, parchetele din cadrul Ministerului Public au si ele rezervate 9560 mp in cladire, cu legatura subterana si supraterana cu instantele din cladire principala. Ansamblul are in vecinatatea Bibliotecii Nationale si un proiect pentru un centru cultural multifunctional.

Cartierul Justitiei si Centrul cultural sunt plasate in perimetriul Bd Unirii, bd Octavian Goga, strazile Nerva Traian, Mircea Voda , pe o suprafata de 107 140 mp. Cladirile folosesc fundatiile existente ale proiectului inceput din perioada Ceausescu si abandonat in deceniile capitalismului, pe 27 024 mp.
Dupa proiectul Cantarea Romaniei , demarat prin HG in 2004,pe acest spatiu se vehicula proiectul Esplanada, propus de primarul Videanu.

×