x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Capitala blocata de vifornita

Capitala blocata de vifornita

28 Feb 2005   •   00:00

Pentru bucuresteni, circulatia pe strazile Capitalei a fost ieri un cosmar. Calatoriile cu mijloacele de transport in comun s-au transformat in adevarate peripetii. Firmele de salubrizare au iesit pe teren mult prea tarziu, cand strazile erau deja blocate.


MONICA C. ANDREI

HAOS. Mijloacele RATB au avut intarzieri foarte mari, calatorii inghetand ore in sir, asteptandu-le
Ieri, la primele ore ale diminetii, Bucurestiul era paralizat. Se circula bara la bara, iar mijloacele de transport in comun aveau mari intarzieri din cauza drumurilor acoperite de zapada. Utilajele de deszapezire au fost scumpe la vedere, din acest motiv unele strazi fiind practic blocate. Primarul general interimar, Razvan Murgeanu, s-a infuriat si a dat amenzi firmei REBU pentru proasta administrare a sectoarelor 1 si 4 pe timp de ninsoare.

"Sunt foarte nemultumit de modul in care au fost deszapezite sectoarele 1 si 4. N-au facut schimbul de ture la timp. Au mers pana n-au mai avut motorina. Pana au facut schimbul, s-au trezit cu bulevardele pline cu masini si cu zapada. La ora 7:30 Calea Victoriei si Kisellef erau acoperite de gheata. Au gandit de data asta prost", ne-a spus Murgeanu. El i-a avertizat pe reprezentantii societatilor de salubrizare sa actioneze cat mai urgent in teren pentru a evita blocajele rutiere, declarand ca este gata sa recurga la rezilierea contractelor acolo unde se constata blocaje in traficul RATB.

BARA LA BARA. Bucurestenii care au circulat cu mijloacele de transport in comun si-au pus rabdarea la incercare. Cei mai ghinionisti au ajuns pe jos la serviciu dupa ce s-au calcat in picioare sa apuce un loc in tramvaiul sau troleibuzul pe care l-au asteptat ore-n sir. Si asta pentru ca multe masini au ramas blocate in trafic.

Un troleibuz al liniei 66 n-a mai putut sa circule pe Soseaua Colentina, problema aparand din cauza unui tir care s-a defectat. Soferul autotrenului a parcat pe carosabil, iar troleibuzul, fiind legat de cablul electric, nu a putut sa-l ocoleasca.

Nici cei care au calatorit cu tramvaiul 41 n-au fost mai norocosi. In jurul orei 9:00 s-a rupt un fir de alimentare, timp de 30 de minute nemaiputandu-se circula. Incidentul s-a petrecut in zona Ciurel, oamenii fiind nevoiti sa mearga pe jos.

In zonele Tei si pe Soseaua Viilor au aparut blocaje, fiind afectate liniile de tramvai 5 si 16 (Tei) si, respectiv, 2, 11 si 12 (Viilor).

PROBLEME. De asemenea, au aparut blocaje in zonele Drumul Taberei, Militari, Crangasi, Bulevardul Ion Mihalache (fost 1 Mai), Piata Victoriei, Magheru, Piata Unirii, Bulevardul Unirii, Soseaua Mihai Bravu si Soseaua Stefan cel Mare.

Din cauza viscolului si a strazilor impracticabile, echipajele Serviciului de Ambulanta al Capitalei au ajuns cu intarzieri de o ora la urgentele de gradul I si II.
×
Subiecte în articol: observator