x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Căror bucureşteni vrea Udrea să le redea Bucureştiul?

Căror bucureşteni vrea Udrea să le redea Bucureştiul?

de Gabriela Antoniu    |    24 Noi 2010   •   20:51
Căror bucureşteni vrea Udrea să le redea Bucureştiul?
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

139172-dm-20100930131845001.jpg

Lipsită total de inspiraţie, Elena Udrea nu a găsit alt mod de a-i cuceri pe bucureşteni decât atacându-l pe Sorin Oprescu şi furându-i sloganul de campanie, atrage atenţia Nadina Nedelea, specialist în comunicare, autoarea discursurilor primarului general. Iar tupeul este fără margini, în condiţiile în care este vorba despre aceeaşi Elena Udrea, soţia lui Dorin Cocoş, care până nu demult îi storcea pe bucureşteni de bani în parcările Dalli. Numai că Sorin Oprescu a oprit robinetul ba­nilor care l-a propulsat pe Cocoş în topul miliardarilor, anulând contractul ilegal cu Dalli. "Preluarea par­cărilor ex­ploa­tate până acum de Dalli înseamnă respectarea legii dome­niului public", a explicat Sorin Oprescu. Astfel că în iulie 2009 municipalitatea prelua de la 100 de amplasamente, cu peste 3.000 de locuri de parcare, care fu­seseră exploatate de SC Dalli Exim SA. Deşi oficial spune că nu mai are nici o legătură cu Dalli, pe Dorin Cocoş nu l-a lăsat inima să stea deo­parte, stenogramele în dosarul ALRO arătând că afaceristul ve­ghează din umbră la buna func­ţio­nare a so­cietăţii.

 

“Dovedindu-şi lipsa de măiestrie în îmbinarea afacerilor cu politica, Elena Udrea i-a sărit în gât primarului general”, scrie Nadina Nedelea, specialist în comunicare, pe site-ul personal, www.nadinanedelea.ro. Atacul Elenei Udrea împotriva lui Sorin Oprescu a avut loc duminică, cu ocazia alegerilor din PDL Bucureşti. “Bucureştiul trebuie redat bucureştenilor”, spunea atunci Udrea, întrebându-se retoric cât va mai fi lăsat Sorin Oprescu să facă ce vrea cu Capitala. “Eu vreau să scăpăm bucureştenii de Sorin Oprescu, cel mai slab primar din ultimii 20 de ani. Cât timp îl vom mai lăsa să facă ce vrea? (...) Sorin Oprescu a trădat şi trădează bucureştenii. Acum avem şansa să câştigăm. Bucureştiul nu este un experiment eşuat al lui Sorin Oprescu, nu este un poligon de tragere al PSD”, adăuga Udrea.

“«Am promis să redau Bucureştiul bucureştenilor», este mesajul cu care Sorin Oprescu desfiinţa terase amplasate ilegal prin parcuri şi aducea înapoi, la Primărie, mii de locuri de parcare administrate ilegal de firma Dalli. Ştiu foarte bine! Eu am scris aceste discursuri. Găseşti nu un slogan, ci o enumerare de acţiuni în acest sens în bilanţul de un an de mandat, făcut pe 17 iunie 2009”, mai scrie Nadina Nedelea. “În urmă cu3 zile, prin adresa 21542 am înştiinţat societatea Dalli Exim SA că încetează contractul cu nr. 20 din 1995, adică toate parcările exploatate de Dalli intră de acum în administrarea Primăriei municipiului Bucureşti. Am arătat că acest contract de exploatare a domeniului public este ilegal încă de când am venit la Primărie. Deşi exista motivaţia juridică a anulării lui, am preferat să nu fac din asta un spectacol şi nici o miză pentru alţi potenţaţi financiar. Aşa că am creat o structură în cadrul Administraţiei Străzilor care să poată gestiona parcările Bucureştiului, în interesul dumneavoastră. (...) Precizez că pentru ca Primaria să reia în exploatare locurile de parcare din Bucureşti nu este nevoie de nici un proces. Contractul Primăriei Generale cu societatea Dalli a expirat din 2005, iar actul adiţional de prelungire este lovit de nulitate absolută, întrucât a fost realizat cu încălcarea prevederilor legale în vigoare, la data semnării actului”, le transmitea Oprescu bucureştenilor pe 17 iunie 2009.

“Spre surprinderea persoanelor direct interesate, primarul Sorin Oprescu nu s-a speriat. S-a ţinut de cuvânt”, continuă Nadina Nedelea. Astfel că, pe 17 iulie 2009, angajaţii Direcţiei Inspecţie şi Control, ai Administraţiei Străzilor, ai Direcţiei de Infrastructură, jurişti ai Primăriei Capitalei asistaţi de poliţişti comunitari, jandarmi şi reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei şi Brigăzii Poliţiei Rutiere au început acţiunea de eliberare şi preluare în posesie a bunurilor aparţinând domeniului public al Municipiului Bucureşti.

Era vorba despre 100 de amplasamente, cu peste 3.000 de locuri de parcare, care fuseseră exploatate de SC Dalli Exim SA.” Preluarea parcărilor exploatate până acum de Dalli înseamnă respectarea legii domeniului public. Toate amplasamentele vor intra în lucrări de reamenajare şi recondiţionare. Locurile de parcare vor fi marcate pe culori, conform hotărârii de miercuri a Cosiliului General al municipiului Bucureşti. Marile parcări vor fi asigurate cu sisteme moderne de monitorizare şi control acces. De asemenea, va începe instalarea de parcometre, pentru eficientizarea serviciului de taxare”, declara atunci primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

“Ce ironie! La un an şi jumătate distanţă, Elena Udrea vine şi spune «Bucureştiul trebuie redat bucureştenilor». Aceeaşi Elena Udrea care, aşa cum dovedesc interceptările aruncate acum în piaţă, CULMEA chiar avea legături apropiate cu Dalli”, atrage atenţia Nadina Nedelea. Dorin Cocoş, soţul Elenei Udrea, a fost interceptat, în 2008, în timp ce dădea indicaţii angajaţilor firmei care administrează parcările bucureştene. Două stenograme intrate în posesia ziarului Adevărul îl prezintă pe Dorin Cocoş drept persoana care veghează din umbră la buna funcţionare a societăţii, iar angajaţii îl ascultă precum un patron. “Vezi dacă nu le mai dăm şpagă, gata s-au făcut ai dracu’!”, îi explica Dorin Cocoş unui angajat de la Dalli Exim în iunie 2008, după aproape patru ani de când omul de afaceri susţinea că a încheiat socotelile cu societatea ce administra parcările bucureştene.

Discuţia dintre cei doi privea un control al Gărzii Financiare la societatea Dalli Exim. Convorbirea a fost înregistrată de SRI în dosarul Alro, privind posibile fapte de subminare a economiei naţionale. Potrivit discuţiilor telefonice depuse la dosar, Dorin Cocoş era conectat la funcţionarea afacerii care l-a propulsat în rândul milionarilor, parcările administrate de Dalli Exim. Oficial, din 2004, Dorin Cocoş nu mai are nici o acţiune la această societate şi nu ocupă nici o poziţie de conducere. “Constat azi nu numai o lipsă reală de mesaj politic şi de imaginaţie din partea comunicatorilor puterii, ci un tupeu care întrece orice închipuire. Căror bucureşteni vrea Elena Udrea să le redea Bucureştiul?”, îşi încheie comentariul Nadina Nedelea.

×
Subiecte în articol: observator