x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Casa Presei - Vulnerabilă în caz de “forţă majoră”

Casa Presei - Vulnerabilă în caz de “forţă majoră”

de Lucian Florea    |    02 Feb 2008   •   00:00
Casa Presei - Vulnerabilă în caz de “forţă majoră”

Un incendiu la o anexă din spatele Complexului Casa Presei Libere din Bucureşti a readus atenţia asupra problemei căilor de acces şi a locurilor de parcare de aici.

Un incendiu la o anexă din spatele Complexului Casa Presei Libere din Bucureşti a readus atenţia asupra problemei căilor de acces şi a locurilor de parcare de aici. Şi dacă ne-am obişnuit cu ideea că miile de angajaţi care lucrează în fosta Casă a Scânteii şi în cele câteva clădiri de birouri din vecinătate nu au unde să îşi lase maşinile, nu e la fel de uşor de acceptat faptul că aleile înguste nu permit intervenţia unor autospeciale de dimensiuni mari, cum ar fi maşinile de pompieri.

Incendiul de ieri a avut loc într-o clădire dezafectată, o fostă staţie de tratare a toluenului, şi a pornit, din primele cercetări, din cauza unor hoţi de fier vechi. Timpul de reacţie al pompierilor ar fi trebuit să fie de maximum şapte minute, ţinând cont de distanţa de la baza lor, însă au intervenit după mai bine de 20 de minute. Salvatorii s-au chinuit să ajungă la sursa focului pe aleile înguste, sufocate de maşini lăsate la întâmplare, în lipsa unei parcări adecvate. Pompierii au fost nevoiţi să ia pe sus, efectiv, autoturismele parcate în calea autospecialelor.

 

O PROBLEMĂ. Din fericire, cazul de ieri nu a fost unul grav şi nu s-au înregistrat victime, însă în eventualitatea unui incendiu de proporţii, pagubele ar putea fi majore. “Dacă se întâmplă ceva grav şi toată lumea încearcă să fugă cu maşinile, mai sunt şi străduţele astea foarte înguste, ne blocăm. Nimeni nu mai intervine aici”, spune unul dintre pompierii militari. Problema nu este semnalată pentru prima oară, dar soluţiile se lasă în continuare aşteptate.

×
Subiecte în articol: observator