x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Catalogul aberaţiilor politicienilor români

Catalogul aberaţiilor politicienilor români

de Ovidiu Ciutescu    |    18 Noi 2008   •   00:00

Toate aberaţiile din sfera politicului vor fi, începând de marţi, grupate într-un catalog al aberaţiilor, intitulat Registrul Naţional al Aberaţiilor (RNA). Scopul declarat este acela de a “educa atitudinea civică” a românilor şi de a creşte nivelul de implicare a acestora, informează Agerpres.



“Asociaţia noastră este una oficial nepolitică, dar care are un obiectiv politic - să îi facem pe oameni să se implice mai mult. Să fii apolitic într-o Românie ca aceasta este deja imoral. Nu vrem să schimbăm atitudinea publică, ci doar să o educăm, fiindcă noi suntem împotriva unor sintagme precum “Asta e” sau “Merge şi aşa”. Trebuie ca oamenii să nu mai treacă pe lângă aberaţii, pe lângă elefantul roz, ca şi cum aşa este normal” - a spus George Butunoiu, membru fondator al RNA. El a adăugat că este necesară o contabilizare a aberaţiilor oamenilor politici, fiindcă “fiecare aberaţie spusă în parte are un impact mai mic decât dacă punem în acelaşi loc mai multe aberaţii”.

Butunoiu a ţinut să precizeze că pe lângă lansarea unui site (www.registrulaberaţiilor.ro), unde toţi cei care au sesizat o aberaţie a vreunei instituţii a statului o pot posta, comenta şi chiar vota, asociaţia îşi propune să organizeze întâlniri şi emisiuni unde vor fi invitate personalităţile care au lansat cele mai “aberante aberaţii”, potrivit topurilor de pe site. “RNA este un catalog în care toată lumea care sesizează o aberaţie intră pe site, o postează şi o comentează. Aberaţiile urmează apoi să fie votate de vizitatorii site-ului, astfel că se vor face anumite topuri, precum Aberaţia lunii, Topul instituţiilor. (...) Unele dintre aberaţii vor ieşi în evidenţă. Intenţionăm să îi invităm pe cei care au produs cele mai votate aberaţii în emisiuni pentru a le da posibilitatea să explice aberaţiile respective” - a mai arătat George Butunoiu.

Pe site-ul amintit se regăsesc rubricile Preşedinţie, Parlament, Guvern (cu toate ministerele şi asociaţiile guvernamentale), partide politice, societatea civilă, Biserica, Justiţia, precum şi mass-media. De menţionat este faptul că site-ul beneficiază şi de o mascotă, numită “Guvonul”. Este vorba despre un animăluţ care poartă un girofar pe post de pălărie, o servietă diplomat într-o mână iar în cealaltă are un telefon mobil. Asociaţia nonguvernamentală este formată din George Butunoiu (inginer fizician), Alec Bălăşescu (specialist în modă şi antropolog), Gabriel Biriş (avocat), Florin Furdui (manager în sistemul bancar) şi Valeria Mihăiescu (manager resurse umane).

×
Subiecte în articol: romania