În perioada 5-16 februarie, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dispus controale în incinta unităților de tip catering. Au fost făcute 768 de controale în unităţi autorizate/înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.
Ca urmare a neregulilor constatate, s-au aplicat 109 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 935.100 de lei. Totodată, au fost emise 7 ordonanțe de suspendare a activității, 13 ordonanțe de interzicere a activității și s-a dispus măsura de reținere oficială/sechestru pentru o cantitate de 509 kg de produse alimentare.
Printre neregulile constatate se numără depozitarea și etichetarea necorespunzatoare a produselor alimentare, deficiențe privind întreținerea spațiilor de producție, lipsa carnetelor de sănătate pentru personal, lipsa contractului pentru efectuarea operațiunilor DDD și nerealizarea programului de autocontrol.
De asemenea, au fost prelevate 91 de probe din produse culinare gata de consum, în vederea determinării criteriilor microbiologice de siguranța alimentelor, cu rezultat conform sau aflate în curs de evaluare.
(sursa: Mediafax)