x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazanciuc despre respectarea procedurilor judiciare în cazul lui Oprescu: Nu aş putea să mă pronunţ

Cazanciuc despre respectarea procedurilor judiciare în cazul lui Oprescu: Nu aş putea să mă pronunţ

12 Oct 2015   •   18:37
Cazanciuc despre respectarea procedurilor judiciare în cazul lui Oprescu: Nu aş putea să mă pronunţ

Sistemul preventiv nu se află în gestiunea Ministerului Justiţiei, iar regulile cu privire la starea de sănătate a unei persoane aflate în arest nu sunt reglementate de MJ, a declarat luni, la Palatul Parlamentului, ministrul Robert Cazanciuc.

Precizarea lui Cazanciuc a survenit unei întrebări privind legalitatea mutării primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, din arest preventiv în diferite spitale.

"Nu aş vrea să mă pronunţ pe un caz concret, dar sistemul preventiv nu se află în gestiunea Ministerului Justiţiei. Regulile cu privire la gestiunea stării de sănătate a unei persoane aflate în arest nu ţin de reglementarea Ministerului Justiţiei", a afirmat Cazanciuc, după întâlnirea cu grupul parlamentar al PSD din Senat.

Întrebat dacă s-au respectat toate procedurile judiciare în cazul lui Sorin Oprescu, Cazanciuc a spus: "Nu aş putea să mă pronunţ. Ca ministru ar trebui să fac verificări dacă s-au respectat sau nu şi nu ştiu dacă este căderea ministrului să facă verificări într-o procedură aflată în derulare".

AGERPRES 

×