x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Larisa Chelaru - Un complice la crima

Cazul Larisa Chelaru - Un complice la crima

de Mirela Cimpoi    |    31 Mar 2006   •   00:00
Cazul Larisa Chelaru - Un complice la crima

Tanarul acuzat de uciderea Larisei Chelaru a avut un complice, au anuntat ieri anchetatorii ieseni. Procurorul criminalist Vasile Pretula declara ca pe hainele fetitei s-au gasit urme de sperma care nu apartin lui Robert Ciobanu.

Tanarul acuzat de uciderea Larisei Chelaru a avut un complice, au anuntat ieri anchetatorii ieseni. Procurorul criminalist Vasile Pretula declara ca pe hainele fetitei s-au gasit urme de sperma care nu apartin lui Robert Ciobanu (foto).
"Se verifica versiunea participarii la agresiune a inca unei persoane. Avem un cerc de tineri de la care s-au luat probelele ADN. Se vor efectua analize pana cand vom identifica a doua persoana care a participat la agresiune", a declarat Pretula, procuror criminalist la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi.

MINCIUNI. Mai mult, procurorul Pretula spune ca probele luate din subsolul blocului din Lunca Cetatuii arata ca tanarul acuzat de uciderea fetei a mintit cand a spus ca trupul micutei a stat in boxa si ca politistii nu l-au vazut cand au cautat in zona. "Nu s-a confirmat versiunea lui Robert Ciobanu. Acest aspect a fost verificat prin expertize si declaratiile martorilor. Cel mai probabil a fost tinut pe niste tevi din subsolul blocului", a precizat Pretula.

Intrebat daca in aceste conditii sanctiunile dictate in cazul celor cinci politisti ieseni care s-au ocupat de ancheta nu sunt valabile, procurorul criminalist a raspuns: "Nu vreau sa ma pronunt asupra modului de ancheta, dar, repet, cadavrul nu a fost tinut acolo". Trupul Larisei Chelaru a fost gasit la trei luni dupa disparitie, la 29 decembrie 2005, in containerul din fata blocului.

×
Subiecte în articol: observator