x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce au spus procurorilor patronii din Colectiv

Ce au spus procurorilor patronii din Colectiv

de Diana Scarlat    |    04 Noi 2015   •   14:44
Ce au spus procurorilor patronii din Colectiv
Sursa foto: Vlad Bușcă

Declaraţiile celor trei acţionari ai clubului morţii sunt mai halucinante decât substanţele care au ars la concertul groazei. Ei au de- clarat ieri, la Parchetul Ge- neral, că au folosit materiale ignifugate, au colaborat cu pompierii şi credeau că res- pectă normele de siguranţă.

George Anastasescu, unul dintre acţionarii clubului Colectiv, a declarat în faţa procurorilor că nu a ştiut că în seara spectacolului susţinut de formaţia Goodbye to Gravity vor fi folosite artificii.

Deşi în acte figurau cu o capacitate de 80 de persoane, Anastasescu spune că numărul maxim al persoanelor care puteau intra în local era de 800, fiind calculat „conform unor studii de pe internet”.

Mai mult, din anchetă reiese faptul că în contractul semnat cu formaţia, artiştii erau scutiţi de chirie dacă aduceau peste 400 de spectatori. Anastasescu a recunoscut că cea de-a doua uşă a clubului, care ar fi putut salva vieţi, era închisă încă din anul 2013. „Spaţiul respectiv avea din construcţie o ieşire care este funcţională şi încă o ieşire care corespundea cu clubul Salsa. Ieşirea către Salsa este blocată. Nu îmi aduc aminte cum era închisă uşa dinspre Salsa, pe  partea noastră fiind montate staţii de amplificare. Nu ştiu cu ce era închisă uşa. Uşa a fost închisă în anul 2013, de la momentul la care noi am preluat clubul.

Aparatura pe care noi am pus-o era până la nivelul genunchiului”, a declarat acţionarul. Substanţele care au provocat arsurile chimice foarte grave nu au ajuns în club în urma spălării buretelui de pe stâlpi şi tavan, conform declaraţiilor altui acţionar. „Nu ştiu ce substanţă a fost folosită, presupun că a folosit apă şi şampon. A fost curăţat şi tavanul. Buretele de pe coloane nu a fost spălat niciodată pentru că riscam să-l deteriorăm”, a declarat Cătălin Gancea, al doilea acţionar al clubului. El a susţinut şi că nu ştia că se vor folosi artificii şi refuzase recent un client care dorea să folosească efecte pirotehnice, deşi mai mulţi foşti clienţi ai clubului au declarat că artificiile şi alte efecte pirotehnice, inclusiv jocuri cu torţe, erau frecvent prezente în spectacolele din Clubul Colectiv.

×