x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce se întâmplă cu VIZELE românilor care vor să plece în SUA, după vizita lui Ponta la Washington

Ce se întâmplă cu VIZELE românilor care vor să plece în SUA, după vizita lui Ponta la Washington

24 Oct 2013   •   08:30
Ce se întâmplă cu VIZELE românilor care vor să plece în SUA, după vizita lui Ponta la Washington

Argumentele României pentru programul Visa Waiver au fost clar înţelese de reprezentanţii Congresului american, a declarat premierul Ponta, adăugând însă că nu vrea să creeze "speranţe deşarte" şi că, deocamdată, se poate considera că a fost adăugată încă o "cărămidă" în îndeplinirea obiectivului.

Potrivit antena3.ro, premierul Victor Ponta s-a întâlnit, miercuri, la Washington, cu reprezentanţi ai Congresului american cu atribuţii privind modificarea legislaţiei care să permită includerea României în programul Visa Waiver de liberalizare a regimului vizelor, în contextul în care între administraţia democrată şi majoritatea republicană din Cameră există o dispută legată de proiectul de lege privind drepturile emigranţilor în Statele Unite şi în care este şi un articol care permite României şi Poloniei să intre în programul Visa Waiver dacă rata refuzurilor de viză este sub 10%, iar rata vizelor depăşite este sub 3%.

El a precizat că la întâlnire au participat inclusiv republicani, care au majoritate în Cameră.

"Am avut o discuţie foarte prolifică cu câţiva reprezentanţi, inclusiv şeful comisiei juridice. Printre subiectele tradiţionale a fost Parteneriatul special cu SUA, în ceea ce priveşte cooperarea militară, relaţiile economice şi teme politice. Am transmis cât este de important pentru România să fie luată în considerare în legislaţia viitoare ca una dintre ţările care să fie incluse în programul Visa Waiver", a declarat Ponta la finalul întrevederii.


×