x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ceea ce nu a putut Ceaușescu a reușit virusul: Fostul șef DIE Ion Mihai Pacepa a murit, răpus de COVID-19

Ceea ce nu a putut Ceaușescu a reușit virusul: Fostul șef DIE Ion Mihai Pacepa a murit, răpus de COVID-19

15 Feb 2021   •   21:05
Ceea ce nu a putut Ceaușescu a reușit virusul: Fostul șef DIE Ion Mihai Pacepa a murit, răpus de COVID-19

Un apropiat al fostului șef al Departamentului de Informaţii Externe al Romaniei, din vremea comunismului a declarat că Ion Mihai Pacepa a murit după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2. Pacepa avea 92 de ani și a fost omul care a dat cea mai puternică lovitură regimului Nicolae Ceaușescu, din interior.

Publicistul Ronald J. Rychlak, apropiat al lui Ion Mihai Pacepa, a transmis, luni, că fostul șef DIE din vremea comunismului a murit la vârsta de 92 de ani, după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2.

Decesul ar fi survenit în cursul zilei de duminică, 14 februarie.

„În primele ore ale dimineţii de 14 februarie 2021, COVID-19 a realizat ceea ce o recompensă de 2 milioane de dolari şi două echipe separate de asasini sponsorizaţi de România nu au putut. Ion Mihai Pacepa, „Mike” cum îi spunea cei care l-au cunoscut, a fost chemat la ceruri pentru răsplata sa veşnică”, a spus Ronald J. Rychlak, citat de The Epoch Times.

Publicistul Ronald J. Rychlak este cel care a scris, alături de Ion Mihai Pacepa, cartea „Dezinformarea”.

Fostul general de securitate Ion Mihai Pacepa s-a născut la Bucureşti în 1928, a studiat chimia industrială la Universitatea Politehnică din Bucureşti, iar, înainte de absolvire, a fost recrutat în Agenţia de Poliţie Secretă a Republicii Socialiste România, Securitatea. A fost iniţial repartizat în departamentul de contrasabotaj al Securităţii. În 1955, a fost transferat la Serviciul de Informaţii Externe.

El a ajuns şef al staţiei din Frankfurt, Germania de Vest, în 1957, apoi şef al noului departament de spionaj industrial al României.

Ion Mihai Pacepa a fost considerat un om cheie pentru Nicolae Ceauşescu, dar și cel care în 1978 a dat cea mai puternică lovitură Securităţii şi regimului lui Nicolae Ceauşescu prin fuga sa în Vest.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Mihai Pacepa