x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cel mai mare spital din sud-estul României va avea secție de cardiologie intervențională

Cel mai mare spital din sud-estul României va avea secție de cardiologie intervențională

04 Sep 2021   •   14:38
Cel mai mare spital din sud-estul României va avea secție de cardiologie intervențională

Cel mai mare spital din sud-estul României va avea secție de cardiologie intervențională dotată cu echipamente moderne. Este vorba despre Spitalul Județean din Galați în ambulatoriul căruia se construiește secția pentru intervenții chirurgicale.

Secția de cardiologie intervențională se construiește la primul etaj al Ambulatoriului de Specialitate din cadrul spitalului gălățean. Noua secție va avea 12 saloane cu grup sanitar propriu, dotate cu mobilierul necesar, spațiu medical special amenajat pentru montarea de stenturi și stimulatoare cardiace, cabinete medicale și oficiu alimentar.

De asemenea, secţia va fi dotată cu peste 160 de echipamente medicale, astfel încât medicii să poată realiza procedurile de cardiologie intervențională. În prezent, intervențiile se desfășoară într-un spațiu al secției de Radiologie.

Fondurile pentru realizarea lucrărilor și pentru echipamente sunt asigurate din bugetul propriu al Consiliului Județean Galați. Investiția este în valoare de 1,7 milioane de euro.

La final, spitalul din Galați va deveni centru regional pentru montarea stimulatoarelor cardiace. Unitatea medicală va prelua o parte a pacienților care merg la unități medicale din București, Iași, Tg.Mureș și Cluj-Napoca.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cardiologie