x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CFR Călători măreşte tarifele de călătorie

CFR Călători măreşte tarifele de călătorie

19 Iul 2010   •   00:00

CFR Călători va trebui să majoreze preţul biletelor, cu circa nouă la sută, pentru a-şi optimiza situaţia financiară, în condiţiile în care, la ora actuală, societatea este în pierdere, informează Agerpres care citează un comunicat al Ministerului Transporturilor.



Compania a făcut deja mai multe hotărâri de guvern, care nu au intrat încă în şedinţă spre aprobare, prin care se cerea o creştere cu nouă la sută, mai ales că operatorul feroviar naţional de călători are probleme cu veniturile.  CFR Călători a majorat deja tarifele cu circa patru la sută, de la 1 iulie, în urma majorării TVA.

Ultima creştere a preţurilor la biletele de tren, cu 8,1 la sută, s-a produs la 1 septembrie 2007.

Societatea CFR Călători a avut a avut pierderi de 73,29 milioane lei în primul trimestru, în creştere cu 27,3 la sută faţă de primele trei luni din 2009, şi o cifră de afaceri mai mică cu 16,9 la sută, de la 483,44 milioane lei, în primul trimestru din anul trecut, la 401,26 milioane lei, au declarat reprezentanţii companiei.

Pierderea în primele trei luni din 2009 a fost de 57,57 milioane de lei, iar în perioada ianuarie-martie 2010 a fost de 73,29 milioane lei. Principalele cauze ale pierderilor au fost scăderea traficului de călători şi reducerea compensaţiei alocate comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2009.

×
Subiecte în articol: observator