x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cheiul Dâmboviței - traseu de promenadă, după o investiție de 37 de milioane de lei

Cheiul Dâmboviței - traseu de promenadă, după o investiție de 37 de milioane de lei

de Redacția Jurnalul    |    19 Mar 2023   •   15:40
Cheiul Dâmboviței - traseu de promenadă, după o investiție de 37 de milioane de lei
Sursa foto: Hepta

Cheiul Dâmboviței din Capitală va fi transformat într-un traseu de promenadă, după o investiție de 37 de milioane de lei.

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat că își dorește ca zona Cheiul Dâmboviței Unirii – Izvor, Splaiul Independenței, Pod Unirii – Pod Izvor să devină un adevărat spațiu public destinat petrecerii timpului liber, un traseu de promenadă urbană.

El a transmis că Splaiul Independenței va fi transformat dintr-o barieră într-un element de conectivitate cu centrul orașului, legând, printr-un traseu pietonal și de biciclete, Podul Unirii, Centrul Istoric, Calea Victoriei și Parcul Izvor.

În cadrul proiectului, vor fi construite platforme pietonale, așezate în continuarea actualului trotuar, precum și platforme de belvedere în zona Izvor, va fi restaurat podul pietonal, va fi reconfigurată pista pentru bicicliști și vor fi amenajate spații verzi.

„Pentru acest obiectiv, a cărui valoare totală este de aproape 37 de milioane de lei fără TVA, avem deja aprobați indicatorii tehnico-economici, iar acum ne aflăm în faza de finalizare a proiectului tehnic. După obținerea tuturor avizelor vom putea lansa și licitația pentru execuția lucrărilor”, susține Nicușor Dan.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Cheiul Dâmboviței promenada