x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Chevron a ridicat pe poziţie prima sondă de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui

Chevron a ridicat pe poziţie prima sondă de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui

10 Apr 2014   •   22:07
Chevron a ridicat pe poziţie prima sondă de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui

Pe perimetrul din localitatea vasluiană Siliştea, comuna Pungeşti, a fost ridicată pe poziţie, joi, prima sondă de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui.

Potrivit reprezentanţilor Chevron, sonda va fi supusă unor verificări în perioada următoare, astfel încât în aproximativ trei săptămâni să poată începe forarea efectivă, proces care va dura 90 de zile.

'În perimetrul de la Siliştea nu vor mai fi aduse în perioada următoare utilaje de mari dimensiuni. Forajul va începe în circa trei săptămâni - o lună, cu respectarea legislaţiei în vigoare şi cu grijă faţă de mediul înconjurător, în baza acordurile de mediu pe baza cărora acţionăm', a declarat George Orbu, city manager în cadrul Chevron România.

La sfârşitul celor 90 de zile, cât va dura forajul executat de reprezentanţii Dafora, vor fi prelevate probe de rocă, ce vor fi analizate, în vederea stabilirii rentabilităţii unui eventual proces de exploatare a gazelor de şist din zonă.

Lucrările de amenajare la platforma din localitatea Siliştea au început în cursul anului trecut şi au fost suspendate, ulterior, pe fondul protestelor din zonă, fiind apoi reluate. După declararea comunei Pungeşti drept 'zonă specială de siguranţă publică', perimetrul Chevron din comuna Pungeşti a fost permanent supravegheat de jandarmi.

×
Subiecte în articol: chevron sonda explorare gaze de sist vaslui