x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu, după ce Iohannis a fost amendat de CNCD: A făcut România de râs în cancelariile europene

Ciolacu, după ce Iohannis a fost amendat de CNCD: A făcut România de râs în cancelariile europene

20 Mai 2020   •   14:13
Ciolacu, după ce Iohannis a fost amendat de CNCD: A făcut România de râs în cancelariile europene

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat, după ce șeful statului a fost sancționat de CNCD cu 5.000 de lei pentru afirmațiile referitoare la maghiari, și spune că președintele Klaus Iohannis „a făcut România de râs în toate cancelariile europene”.

„Președintele Iohannis are obligația de a-și cere public scuze și de a promite românilor că nu va mai încerca să-și țină partidul în viață cu teme nedemne pentru un președinte european. Derapajul președintelui privind Ardealul a fost sancționat astăzi de CNCD. Un gest necesar, dar simbolic. Din păcate, răul pe care Iohannis l-a făcut prin discreditarea funcției prezidențiale rămâne imens. Președintele ar fi trebuit să știe că, în Europa sec. XXI, nu mai poate veni cu asemenea petarde grosolane în spațiul public. A făcut România de râs în toate cancelariile europene! Prioritățile românilor sunt altele, domnule Iohannis! Și ar trebui să înțelegeți inclusiv acest lucru”, a scris, miercuri, pe Facebook, liderul PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a primit de la CNCD 5.000 de lei amendă pentru afirmaţiile referitoare la maghiari.

„Afirmaţia domnului Klaus Werner Iohannis: <> reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de apartenenţă etnică/naţională, conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale în cuantum de 5.000 lei faţă de Klaus Werner Iohannis. Constatarea a fost 6-1, amendă 5-1”, se arată într-un comunicat al CNCD.

PSD a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu privire la declaraţiile lui Klaus Iohannis, în care acuză social-democraţii că, în complicitate cu Viktor Orban, au „vrut să dea Ardealul ungurilor”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu