x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu încurajează Lockheed Martin să investească în România

Ciolacu încurajează Lockheed Martin să investească în România

de Redacția Jurnalul    |    05 Dec 2023   •   18:05
Ciolacu încurajează Lockheed Martin să investească în România
Sursa foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu este convins că România are potențialul de a fi un hub cheie pentru investiții americane și încurajează Lockheed Martin să investească în țara noastră.

„România are potențialul de a fi un hub cheie pentru investiții americane și un pivot pentru securitatea flancului estic al lui NATO, al Mării Negre, al Balcanilor de Vest, al Ucrainei și nu numai. Pe măsură ce perspectivele noastre economice cresc constant, am încurajat Lockheed Martin să-și extindă operațiunile în România”, scrie premierul Marcel Ciolacu pe X.

Lockheed Martin se va ocupa în România de organizarea unui centru de pregătire, împreună cu companiile europene și americane din domeniu. Gigantul american va veni în România cu instructori și piloți americani și europeni.

Lockheed Martin a înființat un centru de pregătire în România, care va fi primul de acest fel în Europa. Centrul se va axa exclusiv pentru pregătirea piloților de F-16, dar nu este exclus să fie înființate centre și pentru F-35 în Europa. Centrul de F-16 din România va fi amplasat la Baza 86 Aeriană Locotenent-aviator Gheorghe Mociorniță de la Borcea, județul Călărași.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciolacu lockheed martin investiţie