x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciolacu: Vom păstra transparența mecanismului de sponsorizări

Ciolacu: Vom păstra transparența mecanismului de sponsorizări

de Redacția Jurnalul    |    14 Dec 2023   •   18:15
Ciolacu: Vom păstra transparența mecanismului de sponsorizări

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut, joi, consultări cu reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale și ai companiilor care fac sponsorizări. ”Dorim să păstrăm transparența și predictibilitatea mecanismului de sponsorizări”, a declarat Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a avut, joi, la Palatul Victoria consultări cu reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale și ai companiilor care fac sponsorizări în contextul modificărilor fiscale avute în vedere de Guvern cu privire la regimul sponsorizărilor, se arată într-un comunicat al Executivului.

”Guvernul României și eu, în calitate de prim-ministru, apreciem munca organizațiilor non-guvernamentale și impactul pe care proiectele acestora îl au pentru societatea românească. Dorim să păstrăm transparența și predictibilitatea mecanismului de sponsorizări, fără a aduce prejudicii acestui regim prin modificările legislative”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

În urma discuțiilor purtate și a clarificărilor aduse de fiecare dintre părți s-a convenit că formularul D177 va rămâne în vigoare, iar data până la care va putea fi utilizat de companii este 25 mai a anului, data de depunere a declarației de impozit. Prevederile privind acordarea procentului de 20% din impozitul pe profit datorat rămân nemodificate.

Un alt subiect clarificat în cadrul consultărilor s-a referit la deductibilitatea sponsorizărilor acordate de microîntreprinderi și de persoanele care realizează venituri extra salariale. Urmare a clarificărilor aduse de reprezentanții Guvernului cu privire la modificarea regimului microîntreprinderilor, a fost stabilit de comun acord că modificările preconizate de Guvern nu vor afecta semnificativ nivelul sponsorizărilor.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciolacu sponsorizari guvern