x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cîțu: CE apreciază că s-au înregistrat progrese la toate recomandările rămase din MCV

Cîțu: CE apreciază că s-au înregistrat progrese la toate recomandările rămase din MCV

08 Iun 2021   •   19:44
Cîțu: CE apreciază că s-au înregistrat progrese la toate recomandările rămase din MCV
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Florin Cîțu susține că în raportul MCV privind România Comisia Europeană apreciază că în 2021 s-au înregistrat progrese în ceea ce privește toate recomandările rămase din cadrul mecanismului.

„Raportul MCV publicat astăzi este unul pozitiv pentru România. Comisia Europeană apreciază faptul că în 2021 s-au înregistrat progrese în ceea ce privește toate recomandările rămase din cadrul MCV. Marea bătălie pentru o justiție independentă este, de fapt, bătălia pentru normalitatea unei societăți democratice. Legile și instituțiile trebuie să garanteze eficiența actului de justiție pentru cetățeni și independența sistemului judiciar”, a scris marți pe Facebook premierul.

Florin Cîțu susține că, în perioada următoare, trebuie corectate „greșelile legislative săvârșite cu intenție de PSD”: „Într-o guvernare eficientă, legile bune rezolvă probleme, nu generează probleme”.

Comisia Europeană a adoptat marți cel mai recent raport privind evoluția situației din România în materie de reformă a sistemului judiciar și luptă împotriva corupției. CE salută faptul că, în 2021, s-a dat un impuls reînnoit reformei și remedierii regreselor înregistrate în perioada 2017-2019.

×
Subiecte în articol: florin citu