x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Claudiu Crăciun: "Ori ne lăsaţi să protestăm paşnic, ori ne ridicaţi până la ultimul om" Jandarm: Nu încălcaţi nicio lege, doar ordinele M.A.I!

Claudiu Crăciun: "Ori ne lăsaţi să protestăm paşnic, ori ne ridicaţi până la ultimul om" Jandarm: Nu încălcaţi nicio lege, doar ordinele M.A.I!

de Petru Zoltan    |    Cristian Ionescu    |    07 Mar 2012   •   18:22
Claudiu Crăciun: "Ori ne lăsaţi să protestăm paşnic, ori ne ridicaţi până la ultimul om" Jandarm: Nu încălcaţi nicio lege, doar ordinele M.A.I!

Update: 22:32 Patru insi au fost saltati de jandarmi din fata MAI pentru ca au incercat sa-si faca o poza.

Update: 22:27 Jandarmii au luat doi tineri din fata minsterului de Interne, inclusiv fotograful Jurnalul National, pentru ca facea poze. Explicatia capitanului Cascaval Dumitru a fost ca nu l-a recunoscut pe fotograful Jurnalul National in "multime", pe strada fiind doar patru persoane.

Update 22:00 Unul dintre jandarmi este certat de superiorul sau pentru ca a intrat in vorba cu protestatarii.

Update 21: 50: Tinerii se intorc la Universitate.

Update 21:45: Protestatarii au fost informati ca nu incalca nicio lege, ci doar ordinele MAI.

Update 21:40 La insistentele reporterului Jurnalul National despre soarta tanarului din duba, acesta a fost intrebat de la ce publicatie este. Raspunzandu-i-se "Jurnalul National", jandarmul i s-a adresat reporterului cu "A, Jurnalul, nu se poate".

Update 21:36: Pe tanarul bagat in duba de jandarmi il cheama Petre Tudor. Acesta intentiona sa paraseasca zona, pe trotuar, fiind impiedicat s-o faca de catre jandarmi. Efectivul de interventie este alcatuit din peste 100 de jandarmi.

Update: 21:30 Un protestatar a fost luat cu forta si bagat in duba.

Update: 21:27 Jandarmii au intervenit, dupa ce sunt legitimati, oamenii sunt fortati sa paraseaca zona.

Update: 21:25 Jandarmii au facut ultimele pregatiri pentru a legitima oamenii, fiecare detasament fiind dotat cu cate o butelie cu gaz lacrimogen. In tot acest timp, Claudiu Craciun le-a citit din Constitutia Romaniei. Craciun le cere jandarmilor sa stea calmi si le explica faptul ca nu au dreptul sa puna mana pe oameni. Jandarmii au inceput sa legitimeze toate persoanele. Tinerii l-au salutat pe colonelul Chiriac, spunandu-i ca nu-i nevoie sa-i mai legitimeze, ca se cunosc deja.

Update: 21:22 Protestatarii au fost inconjurati de doua detasamente de jandarmi, li s-a dat ultima somatie. Strada va fi inchisa si toti toti protestatarii legitiimati.

Update 21:20: Un detasament de jandarmi ii blocheaza pe protestatari in fata ministerului Sanatatii, impiedicandu-i sa ajunga in fata ministerului de Interne.

Update: 21:15 Aproximativ 100 de persoane scandeaza "Jos Basescu, /Jos Basescu", "Du-te Traiane, du-te Traiane / Du-te si lasa-ne" in drum spre minister.

Update 21:10: Protestatarii din Piata Universitatii se indreapta spre ministerul de Interne si scandeaza "anuntati prin statie/ mergem in excursie"

Update: 21:00 Viermii si ciumpalacii s-au strans in Piata Universitatii pentru a 55-a zi consecutiv. Protestatarii au anuntat, prin intermediul lui Claudiu Craciun, ca vor continua sa manifesteze peste prin tot Bucurestiul . "Ori ne lasati sa protestam pasnic, prin Bucuresti, ori ne ridicati pe toti, pana la ultimul om", a spus Craciun.

In aceasta seara s-a depasit pragul psihologic de 55 de zile de proteste, devenind cel mai lung protest din Romania. In anul 1990, protestele din Piata Universitatii au durat fix 55 de zile.

×